Tekno Takip

WhatsApp’a ileti düzenleme özelliği geliyor

Şinasi Kaya: WhatsApp’a ileti düzenleme özelliği geliyor 1

WhatsApp, sonunda kullanıcıların gönderdikleri iletileri düzenleyebilecekleri çok beklenen bir özelliği piyasaya sürdü. Geçen yıl duyurulan özellik şu anda WhatsApp Web beta test kullanıcıları için kullanılabilir durumda ve yakın gelecekte tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bu özellik, WhatsApp’ın kullanıcıların gereksinimlerini karşılamak ve platformunu geliştirmek için attığı adımlardan biridir.

WhatsApp’ın son gelişmelerini takip eden WABetaInfo’ya nazaran, düzenleme iletileri özelliği, rastgele bir metin iletisi için menü seçeneklerinden erişilebilir. Kullanıcılar, seçtikleri iletisi düzenlemek için yeni bir pencereye yönlendirilirler. Düzenlenen iletiler, WhatsApp’ın en son sürümünü kullanan herkes için güncellenecektir.

Düzenleme özelliği, bildirileri düzenlemek için 15 dakikalık bir mühlet sonu ile birlikte gelir ve kullanıcılar bu mühlet içinde iletilerini birden çok defa düzenleyebilirler. Bu, bilhassa yazım yanılgılarını düzeltmek için tasarlanan özelliğin uzun bir mühlet sonra bildirinin büsbütün değiştirilmesini önlemek için yapılmıştır.

WhatsApp’a bildiri düzenleme özelliği geliyor

Düzenleme bildirileri özelliği şu anda yalnızca WhatsApp Web beta kullanıcıları için kullanılabilirken, WhatsApp beta Android kullanıcıları da yakında bu özelliğe sahip olabilirler. Google Play Store’daki en son WhatsApp beta Android 2.23.10.10 güncellemesi, özelliğin resmi lansmanından evvelki son kademe olduğunu gösteriyor.

WhatsApp, son vakitlerde daha fazla denetim sağlamak, eşlik modu, çoklu aygıt dayanağı, tabletler için yan yana görüntüleme ve Android kullanıcıları için bir UI revizyonu üzere birçok güncelleme ve geliştirmeler almıştır. Animasyonlu emojiler ve otomatik oynatma GIF’leri de yakında WhatsApp’a gelecekler ortasında yer alıyor, bu da şirketin dünya çapında en güzel iletileşme uygulamalarından biri olarak pozisyonunu korumak istediğini gösteriyor.

WhatsApp web kullanıcıları için yeni düzenleme bildirileri özelliği, bir müddettir bu özelliği bekleyen birçok kullanıcı için beğenilen bir ek olacaktır. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar utanç verici yazım yanlışlarını düzeltmek için iletilerini düzenleyebilecekler ve sohbetlerinin otantikliğini koruyabilecekler.

Exit mobile version