Tekno Takip

Windows 11’e Android dayanağı yolda

Meral Erden: Windows 11’e Android dayanağı yolda 3

Meral Erden: Windows 11’e Android dayanağı yolda 1

Microsoft’un Windows 11 tanıtımındaki en iddialı özelliklerinden birisi olan Android uygulama desteği nihayet kullanıcı ile buluşuyor. Windows 11 ilk büyük güncellemesinde ön izleme olarak uygulama desteği mevcut.

Windows 11’de Android uygulamalar

Android tanımını kullansak da bu özellikte Google’ın ismi geçmiyor. Microsoft ve Amazon arasındaki çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktı. Haliyle Amazon Appstore burada varsayılan uygulama mağazası durumunda.

Windows sistemlerde Android oyunları
2 hf. önce eklendi

Şimdilik ABD kullanıcılarına açılan özellik Amazon Appstore üzerinde yaklaşık 1000 Android uygulamasına erişim imkânı sunuyor. Audible, Kindle, Lords Mobile, Khan Academy Kids bunlar arasında. Elbette tüm katalog mevcut değil ancak başlangıç anlamında oldukça başarılı.

Kullanıcılar Amazon Appstore mağazasında indirdikeri uygulamaları bağımsız bir pencere içerisinde deneyimleyebiliyor. Bunun haricinde Team kullanıcılarının görev çubuğundan görüşmeleri sessize alması, saat ve tarihin ikinci monitörde de görüntülenebilmesi, hava durumu widget’ının canlı bilgi göstermesi, medya oynatıcının optimize edilmesi, Notepad uygulamasında karanlık modu gibi yenilikler de olacak.

  • Anasayfa
  • Yazılım
  • Windows Haberleri
  • Windows 11 üzerinde Android uygulamaları çalışacak

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version