Tekno Takip

Windows Google Nearby Share Tüm Kullanıcılara Sunuldu

Şinasi Kaya: Windows Google Nearby Share Tüm Kullanıcılara Sunuldu 1

Google, Nearby Share Android evrak paylaşım özelliğini Windows bilgisayarlarda çalışacak halde genişlettiğini duyurmuştu fakat özellik sırf ABD’de ve birkaç öteki ülkede mevcuttu. Artık ise Nearby Share özelliği tüm dünyadaki kullanıcılar sunulmuş durumda.

Google, Nearby Share dayanak sayfasını özelliğin tüm dünyada kullanılabilir olduğunu belirtmek için sessizce güncellendi. Şu anda özelliğin kullanılamadığı dört ülke var. Bunlar; Küba, İran, Kuzey Kore ve Suriye. Bunun nedeni, ABD ticaret kısıtlamaları nedeniyle Google’ın bu ülkelerde yasal olarak iş yapamaması.

Özellik hala Beta olarak etiketleniyor ve ayrıyeten ARM işlemcili Windows PC’lerde çalışmıyor. Fakat tekrar de 64 bit işlemcili Windows 10 ve 11 PC’lerde ve Android 6.0 yahut üzeri Android aygıtlarla çalışacak. İki aygıt ortasında evrak paylaşmak için aygıtların Bluetooth ve Wi-Fi’yi desteklemeleri gerekiyor. Ayrıyeten aygıtların tıpkı ağa bağlanmaları ve aygıtlar birbirinin yaklaşık 5 metre yakınında olmalı.

Akıllı telefonunuzda ve Windows PC’nizde birebir Google Hesabını kullanıyorsanız, Nearby Share ile her aygıttan onay almadan meselesiz bir biçimde belge aktarabilirsiniz. Windows için Nearby Share Beta’yı resmi web sitesinden indirebilirsiniz.

Exit mobile version