Tekno Takip

Xbox Series ve PS5 Satışları Ocak Ayında Nintendo Switch’i Geride Bıraktı

İnanç Can Çekmez: Xbox Series ve PS5 Satışları Ocak Ayında Nintendo Switch’i Geride Bıraktı 3

Endüstri izleme firması The NPD Group’un belirttiğine göre Ocak ayı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki donanım satışları açısından çok iyi geçti. Firmanın açıklamasına ve VentureBeat’in aktardığı habere göre, özellikle Sony ve Microsoft’un ulaşılması zor olan yeni nesil konsolları açısından iyi bir aydı.

İki şirket de geçtiğimiz ay PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsollarının stoklarını yenileyebildi ve bu da bu iki yeni nesil konsolun satışlarının Nintendo Switch satışlarını geride bırakmasını sağladı. NPD analisti Mat Piscatella, “PlayStation 5, hem birim hem de dolar bazında Ocak 2022’nin en çok satan donanım platformuydu. Xbox Series, her iki kriterde de ikinci sırada yer aldı.” dedi.

Geçtiğimiz ayki toplam donanım satışları, bir Ocak ayı için son on yılın herhangi bir dönemindekinden daha yüksekti. Bu durumla ilgili olarak Piscatella, “Video oyunu donanımı satışları, Ocak 2021’e kıyasla %22 artarak 390 milyon dolara ulaştı. Bu, Ocak 2009’da ulaşılan 447 milyon dolarlık toplamdan bu yana bir Ocak ayı için en yüksek toplam.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Ancak Ocak ayındaki bu satış rekoruna rağmen, salgının başlangıcından beri devam eden tedarik sıkıntısı, donanım satışlarını kısıtlıyor. Sony ve Microsoft’un yeni nesil konsolları,  satışa çıktıktan kısa süre sonra tükeniyorlar. Hatta Nintendo Switch bile hala fazlasıyla devam ediyor. Eğer üretim talebi karşılayabilseydi, büyük bir ihtimalle yeni nesil konsollar,  kısa sürede çok daha yüksek satış rakamlarına ulaşırdı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version