Tekno Takip

Xiaomi 12S Pro Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Ulaş Utku Bozdoğan: Xiaomi 12S Pro Teknik Özellikleri Sızdırıldı 3

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Xiaomi 12S Pro’nun 2022’nin ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Xiaomi’nin amiral gemisi Xiaomi 12 Pro cihazı 2021’in sonlarına doğru piyasaya sürülmüştü. Cihazın küresel lansmanı ise Mart 2022’de gerçekleştirildi. Şirket şimdi ise cihaza bazı yükseltmeler getirmesi beklenen yeni bir model üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Digital Chat Station tarafından Weibo’da paylaşılan gönderi, yeni amiral gemisi akıllı telefonun özelliklerini ortaya koyuyor.

Şirketin yeni akıllı telefonu Xiaomi 12S Pro olarak adlandırılabilir. Cihaz, yükseltilmiş bir Snapdragon amiral gemisi yonga seti ile birlikte gelecek. Bu yükseltilmiş yonga setinin, 20 Mayıs tarihinde Qualcomm’un Çin’de düzenleyeceği etkinlik sırasında duyurulması planlanan Snapdragon 8 Gen 1 Plus SoC olması bekleniyor. Bilindiği üzere, yeni yonga seti TSMC’nin 4nm üretim sürecini temel alıyor.

Bunun yanı sıra, yeni akıllı telefon Xiaomi 12 Pro ile aynı 2K LTPO ekranı barındırıyor. Cihazda yer alacak ekranın yenileme hızı ise 120Hz olacak. Xiaomi 12S Pro ayrıca, 50MP’lik ana kamera sensörü barındıran üçlü kamera kurulumu ile birlikte gelecek.

Digital Chat Station, yeni amiral gemisi akıllı telefonun Full HD+ çözünürlüğe ve çok uygun bir boyuta sahip küçük ekranlı bir akıllı telefon olacağını belirtiyor. Bu durum, Xiaomi 12S Pro’nun Xiaomi 12 veya Xiaomi 12X için bir devam ürünü olabileceği anlamına gelmekte. Xiaomi 12 ve Xiaomi 12X, Full HD+ çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip 6.28 inç AMOLED ekran barındırıyor. Xiaomi 12 modeli, Snapdragon 8 Gen 1 SoC tarafından desteklenirken, Xiaomi 12X modeli Snapdragon 870 yonga seti tarafından destekleniyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version