Tekno Takip

Xiaomi, en güzeli olmak için Apple’a karşı “ölüm kalım savaşı” başlattı

Ulaş Utku Bozdoğan: Xiaomi, en güzeli olmak için Apple'a karşı "ölüm kalım savaşı" başlattı 5

Ulaş Utku Bozdoğan: Xiaomi, en güzeli olmak için Apple'a karşı "ölüm kalım savaşı" başlattı 1

Xiaomi kurucusu ve CEO’su Lei Jun Weibo’ya yaptığı açıklamada, Xiaomi’nin Apple’a karşı çok daha çetin bir mücadele başlattığını ve üç yıl içerisinde dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Realme’den yeni tablet geliyor: Realme Pad Mini
1 gün önce eklendi

ABD ambargosuyla birlikte Çin’deki hakim pozisyonunu kaybeden Huawei’den kalan boşluğu doldurmaya çalışarak Apple’a doğrudan rakip olmak istediklerini belirten Lei Jun, bu süreçte özellikle üst düzey akıllı telefon pazarına odaklanacaklarını dile getirdi.

“Bu bir ölüm kalım savaşı”

Jun, “Ürün ve deneyim açısından Apple ile tam bir rekabet içerisine girmeyi ve önümüzdeki üç yıl içerisinde Çin’in en büyük üst düzey akıllı telefon markası olmayı hedefliyoruz.” dedi. Xiaomi CEO’su, şirketin Apple ile amiral gemisi akıllı telefon segmentindeki rekabetini de Xiaomi’nin üstesinden gelmesi gereken bir “ölüm kalım savaşı” olarak nitelendirdi.

Apple, 2021’in dördüncü çeyreğinde altı yıldır üst üste Çin’de en çok satan akıllı telefon markası Vivo’yu tahtından indirerek, birinciliğe yükselmişti. Apple ayrıca, satılan her beş akıllı telefondan birinin iPhone olmasıyla da dünyanın önde gelen akıllı telefon satıcılarından biri olmuştu.

  • Anasayfa
  • Mobil Teknolojiler
  • Cep Telefonları Haberleri
  • Xiaomi CEO’su Lei Jun: “Apple ile ölüm kalım savaşı içerisindeyiz

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version