Tekno Takip

Xiaomi, HyperOS Güncellemesi Alacak 80’den Fazla Cihazı Duyurdu

Meral Erden: Xiaomi, HyperOS Güncellemesi Alacak 80'den Fazla Cihazı Duyurdu 7

Yıllarla birlikte akıllı telefon üreticilerinin cihazlarında kullandıkları işletim sistemlerinin de değişmesine oldukça alışkınız. Son olarak Çinli üretici Xiaomi, hem kendi markası hem de Redmi markası altında çıkan 80’den fazla üründe daha yeni HyperOS işletim sisteminin kullanılacağını açıkladı. Bu cihazların arasında Xiaomi 12S Ultra, Redmi K50 Gaming ve Xiaomi Pad 5 Pro gibi modeller de yer alıyor. 

HyperOS, diğer akıllı telefon işletim sistemlerinden biraz daha farklı bir noktada bulunuyor. İrili ufaklı pek çok akıllı ev aleti yapan ve otomobil üretmeyi de amaçlayan Xiaomi, HyperOS işletim sistemini “Araba + İnsan + Ev” şeklinde açıkladığı akıllı ekosistemin temeline yerleştiriyor.

İşte güncelleme alacak olan cihazlar:

Güncellemeyi alacak olan Xiaomi cihazlar

Güncellemeyi alacak olan Redmi cihazlar

Güncellemeyi alacak olan tabletler

Xiaomi’nin yeni hyperOS güncellemesinin ne zaman geleceği konusunda çelişkili bilgiler var ve 2024’ün ilk altı ayı içerisindeki herhangi bir zamanda yeni güncellemeyi görebileceğimiz belirtiliyor. Güncellemenin ilk olarak Çin’de yapılacağını ve küresel HyperOS yayınlanması planının da gelecek yılın ilk 3 ayında gerçekleşeceğini düşünürsek, bu güncellemeye 2024’ün ilk çeyreğinde yayımlanabilir.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version