Categories: Yazılım

Yapay zekanın tepe yaptığı tarayıcı! Opera One!

Opera One ismi verilen tarayıcı, kenar ve adres çubuğunda gelecekteki AI özellikleri ve uzantıları için bol ölçüde açık alan ile daha pak bir görünüme sahip olacak formda tasarlanmış. Opera, “sekme adaları” olarak isimlendirdiği özellikleri içeren yeni bir küme özelliği aktifleştirmek için tarayıcı için yeni bir çok iş parçacıklı birleştirici ve yeni modüler tasarım prensiplerini uyguladığını söylüyor.

Tarayıcı, insanların açtığı web sitelerini içeriklerine nazaran otomatik ve sezgisel olarak gruplama yeteneğine sahip. Örneğin, bir adada menüler ve restoran detayları içeren tüm sayfaları ve başkasında Google Dokümanlar içeren tüm sekmeleri açacak. Fikir, baş karışıklığını azaltmak ve ister iş ister şahsî bir şey olsun, vazifeler ortasında geçiş yapmayı kolaylaştırmak. Opera görünüşe nazaran araştırmasını yaptı ve kullanıcıların sahip oldukları sekme sayısından bunaldıklarını ve tarayıcılarının onlar için daha fazlasını yapmasını dilediklerini buldu.

Yapay zekanın tepe yaptığı tarayıcı! Opera One!

Tarayıcı kendi başına sekme adaları oluşturabilecek formda tasarlanırken, kullanıcılar sayfaları manuel olarak da gruplayabilecek. Adalar ortasında sekmeleri sürükleyip bırakabilecek yahut “sekme adası oluştur” seçeneğine sağ tıklamadan evvel CTRL yahut Komut düğmesine basarak ve gruplandırmak istedikleri web sitelerine tıklayarak yeni bir tane oluşturabilecekler.

Sekme adalarına ek olarak Opera One, varsayılan olarak aktifleştirilmiş ChatGPT, ChatSonic ve AI İstemleri ile birlikte geliyor. Hatırlarsanız şirket, mart ayında yapay zeka sohbet botları için kenar çubuğu entegrasyonunu sunarak kullanıcıların bunları tarayıcıda başka bir pencerede süratli bir halde başlatmasına imkan tanımıştı. Bu ortada, AI İstemleri özelliği, insanların sohbet robotlarını sayfadaki metni dönüştürmek için kullanabilecekleri farklı yollar da öneriyor; örneğin, bir metin yığınını pembe dizi diyaloğuna dönüştürmek yahut bilgi müsabakası soruları oluşturmak için ondan bilgi çıkarmak.

Ulaş Utku Bozdoğan

Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri titizlikle takip edip bu konuda derinlemesine analizler sunan bir yazar. bilgi teknolojileri, yapay zeka, mobil teknolojiler ve dijital trendler gibi konularda geniş bir bilgi birikimine sahip. Teknolojinin hızla değişen dünyasındaki yenilikleri sade ve anlaşılır bir dille aktarma çalışır. Teknolojinin getirdiği dönüşümleri yakından izleyen ve bu konudaki görüşlerini etkileyici bir şekilde paylaşan Ulaş Utku Bozdoğan, teknoloji haberleri alanında önemli bir ses haline gelir :)

Share
Published by
Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…

4 saat ago

Tesla’nın Actually Smart Summon Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuldu

Tesla'nın yeni 'Actually Smart Summon' özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! Bu yenilikçi teknoloji, aracınızı uzaktan çağırmanızı…

4 saat ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile mesajlarınızı hızlıca yazıya çevirin. Bu pratik özellik sayesinde…

5 saat ago

OPPO Pad 3 Pro Tanıtıldı: 12.1 İnç Ekran ve Snapdragon 8 Gen 3 İle Geliyor

OPPO Pad 3 Pro, 12.1 inç ekranı ve güçlü Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisiyle tanıtıldı.…

5 saat ago

Jaguar’ın Yeni Marka Yenileme Süreci ve Nothing’in Tepkisi

Jaguar'ın yeni marka yenileme sürecini keşfedin ve Nothing'in bu değişime verdiği tepkiyi öğrenin. Yenilikler, stratejiler…

6 saat ago

2024 Yılı’nın Kelimesi: Manifest

2024 yılı için belirlenen kelime 'Manifest' ile hayatınıza yeni bir yön verin. Bu rehber, manifestasyonun…

6 saat ago