Tekno Takip

Yeni Apple güncellemesi en çok sporseverleri ilgilendiriyor

Ulaş Utku Bozdoğan: Yeni Apple güncellemesi en çok sporseverleri ilgilendiriyor 1

Teknoloji devi Apple, iPhone ve iPad kullanıcılarına yönelik bir dizi yeni geliştirmeyi taşıyan son güncellemelerini kısa mühlet evvel duyurdu. Bu güncellemeler; iOS 16.5, iPadOS 16.5 ve macOS 13.4’ü içeriyor ve hepsi spor tutkunları için birçok yeni özellik sunuyor. Besbelli bir halde, bu üç güncelleme, kullanıcılara sıralamaları, skorları ve heyecan verici spor kıssalarını takip etme imkanı sağlayan bir Apple Haberler kısmına odaklanıyor.

Bununla birlikte, bu olumlu gelişmelere karşın, son güncellemeleri indirenler için hayal kırıklığı yaratan bir durum ortaya çıktı. Bu yeni yazılım sürümleri, Apple’ın Lightning to USB 3 Kamera Adaptörü’nün dongle’ı ile ilgili uyumluluk sıkıntılarına yol açtı. Bu dongle, iPhone ve iPad’lerle USB-A aygıtları bağlamanın ve birebir vakitte onları şarj etmenin değerli bir yolu olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni Apple güncellemesi en çok sporseverleri ilgilendiriyor

Reddit kullanıcıları, iOS 16.5’i indirdikten sonra Lightning to USB 3 Kamera Adaptörü’nün işlememesiyle ilgili kaygılarını lisana getirmeye başladılar. Örneğin, FIFanatic isminde bir Reddit kullanıcısı, bir dijital ses kurulumunda deneyimlediklerini paylaştı ve DAC (Schiit Modi+) adaptörünün eksiksiz bir formda işlemesi lakin iOS 16.5’e güncellendikten sonra aygıtın “çok fazla güç çektiği” kusurunu vermesi ve iPhone’unu şarj etmemesi ya da DAC ile bağlantı kurmaması durumundan bahsetti. Emsal durumlar, Apple Topluluk sitesi üzere çeşitli çevrimiçi forumlarda da görülüyor. “Coyle235” isimli bir kullanıcı, Apple USB lightning kamera adaptörünü kullanırken 7. kuşak iPad’inin şarj özelliğini kaybettiğini belirtti.

Apple’ın bu aksesuarı aslında bir kamera adaptörü olarak piyasaya sürdüğünü, lakin Lightning to USB 3 Kamera Adaptörü’nün işlevlerinin fotoğraf ve görüntüleri aktarmaktan çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Bu adaptör, kullanıcıların USB-A aksesuarlarını bağlamalarını sağlar ve iPhone ve iPad kullanıcılarına daha geniş bir kullanım alanı sunar. Lakin bu beklenmeyen uyumluluk sorunu, birçok iş akışını durdurdu ve tüketicilerin alternatif tahliller aramasına yol açtı.

Exit mobile version