Tekno Takip

YouTube, reklam engelleyici yazılımlara sert bir tokat atmaya hazırlanıyor

Ulaş Utku Bozdoğan: YouTube, reklam engelleyici yazılımlara sert bir tokat atmaya hazırlanıyor 3

İnternetteki birçok web sitesi fiyatsız olarak sunulsa da, gelirlerinin büyük bir kısmı reklamlardan geliyor. Birçok içerik oluşturucunun görüntülerindeki reklamlardan gelir elde ettiği YouTube’da da durum farklı değil. Lakin, bu reklamların görüntülenmesini ve münasebetiyle sitelerin gelir kaynağını engelleyen reklam engelleyici eklentiler bulunuyor.

Reddit’te bu haftanın başlarında yayınlanan raporlara nazaran birtakım kullanıcılar, YouTube’da görüntü izlemeye çalışırken, reklam engelleme yazılımı devre dışı bırakılana kadar oynatmanın engellendiğini belirten, aşağıdaki bildiri ile karşılaştı. Bu ikaz, daha sonra YouTube alt dizininde bir YouTube çalışanı tarafından da doğrulandı.

Yalnızca YouTube’un değil içerik oluşturucuların da gelirinin büyük bir kısmının reklamlardan geldiği göz önüne alındığında, YouTube’un artık platformda reklam engelleyicileri neden istemediği ve bu özelliği test etmeye karar verdiği anlaşılabilir bir durum. Yeniden de, tıpkı mesaj dizisindeki birçok kullanıcı, sitedeki görüntülerde reklam yerleşimindeki bariz artıştan ötürü duydukları hayal kırıklığını da lisana getirmeye devam ediyor.

Tahmin edilebileceği üzere, YouTube, sitede reklam görmek istemeyen kullanıcıları yakalamayı umarak Premium abonelikleri artırmak istiyor ve birebir bildiri ile kullanıcılar, öteki avantajlarının yanı sıra görüntülerdeki reklamların kaldırılmasını da içeren YouTube Premium’u denemeye teşvik ediliyor.

Exit mobile version