Tekno Takip

YouTube, sonda içeriğe sahip görüntülerin Paylaş düğmesini kapatabilir

Ulaş Utku Bozdoğan: YouTube, sonda içeriğe sahip görüntülerin Paylaş düğmesini kapatabilir 3

Ulaş Utku Bozdoğan: YouTube, sonda içeriğe sahip görüntülerin Paylaş düğmesini kapatabilir 1

YouTube, içerik denetimlerini artırmak ve platformda yanlış bilgilere sahip videoların geniş kitlelere ulaşmasını engellemek için yeni adımlar atıyor. Şirket, yanlış bilgi konusunda sınırda olan içeriğe sahip videoların diğer platformlarda paylaşılmasını engelleme yoluna gideceklerini duyurdu.

YouTube’un yanlış içeriğe yönelik yeni adımları

YouTube, yanlış içeriğe sahip videoların popüler hale gelmesi oldukça uygun bir ortama sahip ancak şirket yeni hamleleriyle bunun önüne geçmeyi hedefliyor. Platformun baş ürün sorumlusu Neal Mohan, şirketin gelecek planlarını paylaştı.

Yapılan açıklamalara göre ilk olarak yanlış içeriğe sahip videoların daha erken keşfedilmesi amaçlanıyor. Özellikle komplo teorileri üzerine hazırlanan videoların viral hale gelmeden önce tespit edilebilmesi için sistemlerini sürekli yeni verilerle eğittikleri söyleniyor. Mohan, bazı içeriklerin yayılmasını azaltmanın yanı sıra sistemlerinin kullanıcıları arama sonuçlarında ve önerilenlerde güvenilir videolara yönlendirdiklerini belirtiyor.

 Şirket ayrıca doğal afetler gibi büyük olaylardan sonra video içeriğinin henüz doğrulanamadığı zamanlarda bir videoya veya arama sonuçlarının üstüne eklenecek ek etiket türlerini araştırıyor.

YouTube, bir videonun kaldırılmasını gerektirmeyecek ancak içeriğin sınırda bir doğruluğa sahip olduğu düşünüldüğünde videonun ‘Paylaş’ düğmesini kapatabilir. Şirket, bu sayede videonun platformlar arasında paylaşarak popüler olmasını engelleyeceklerini düşünüyor ancak bu konuda bazı çekinlerinin olduğu belirtiliyor. Mohan konuya dair: “Paylaşımları engellemenin bir izleyicinin özgürlüklerini kısıtlamada çok ileri gidip gitmeyeceği ile boğuşuyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Şirket, başka bir alternatif olarak sınırda videoları izleyecek kişilere, video başlamadan önce içeriğin yanlış bilgi içerebileceğini bilmelerini sağlayan bir geçiş reklamı eklemeyi planlıyor.

Yerel konularda oluşabilecek yanlış bilgiler içeren videoların tespiti için ise platform, yerel uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklıklarını genişletmeyi hedefliyor.

Google, Mac’leri Chrome OS Flex ile Chromebook’a dönüştürüyor
1 gün önce eklendi

YouTube, çeşitli görüşleri platformda desteklemeye devam edeceklerinin altını çizerken tüm ürünlerinin ve politikaları genelinde zararlı yanlış bilgileri azaltmak için çalışmalarını geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

  • Anasayfa
  • Internet
  • Sosyal Medya Haberleri
  • YouTube, yanlış bilgi içeren videolara yeni önlemler alıyor

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version