Tekno Takip

YouTuber’lara siber hücum, kripto para dolandırıcılığı yapıldı

İnanç Can Çekmez: YouTuber’lara siber hücum, kripto para dolandırıcılığı yapıldı 3

İnanç Can Çekmez: YouTuber’lara siber hücum, kripto para dolandırıcılığı yapıldı 1

Geçtiğimiz yıllarda Twitter üzerinde ünlü hesaplara siber saldırı ve Bitcoin dolandırıcılığının bir benzeri YouTube üzerinde yapıldı. Kripto para fenomenlerinin YouTube hesapları ele geçirildi ve aynı anda reklam yapıldı. 

YouTuber’lar saldırı altında

Dün akşam saatlerinde gündeme gelen siber saldırıda ‘BitBoy Crypto’, ‘Altcoin Buzz’, ‘Box Mining’, ‘Floyd Mayweather’, ‘Ivan on Tech’ ve ‘The Moon’ gibi yüz binlerce aboneye sahip önemli kanallar etkilenmiş durumda. 

Bir şekilde kanalları ele geçiren saldırganlar aynı anda tüm kanallardan videolar yayınlayarak izleyicilerden sahte bir kripto para projesi için bağış talep etti. Kanal sahipleri kısa sürede durumu fark ederek videoları sildi. Bazı yayınları da YouTube’un engellediği ifade ediliyor.

Videolarda verilen adreslere şu ana kadar 850$’lık kripto para gönderildiği ifade ediliyor. 
Halen YouTube kanallarının nasıl ele geçirildiği bir muamma. Kanal sahipleri kesinlikle cihazlarına izinsiz giriş olmadığını belirtiyor. Sadece bir kurbanın SIM değiştirme olayına maruz kaldığı düşünülüyor. Yani bütün şüpheler YouTube’ın kendisine yönlendirilmiş. Hatırlanacağı üzere Twitter saldırısında da çalışanların admin şifrelerinin ele geçirildiği ortaya çıkmıştı. Henüz YouTube tarafından bir açıklama gelmedi. 

 

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version