Tekno Takip

Yurtiçi Kargo, Türkiye’nin birinci kıtalar ortası drone ile kargo teslimatını yaptı

Şinasi Kaya: Yurtiçi Kargo, Türkiye'nin birinci kıtalar ortası drone ile kargo teslimatını yaptı 3

Şinasi Kaya: Yurtiçi Kargo, Türkiye'nin birinci kıtalar ortası drone ile kargo teslimatını yaptı 1 Yurtiçi Kargo drone ile teslimat çalışmalarını sürdürüyor. Yurtiçi Kargo, bu sefer İstanbul Boğazı’ndan geçerek Türkiye’nin birinci kıtalararası drone ile kargo teslimatını yaptı.

Geçen ay Ankara’da drone ile birinci uçuşunu gerçekleştiren Yurtiçi Kargo, bu kez İstanbul’da Çubuklu’dan Emirgan’a drone ile kargo taşıdı. DeliveryOne isimli firma tarafından geliştirilen yerli dronelar kullanılıyor. Drone, akıllı kargo dolaplarıyla entegre formda çalışıyor. Taşınacak kargo, dolabın en üstünde yer alan İHA pistine yükseltiliyor. Drone tarafından teslimat dolabının pistine taşınıyor ve dolapta saklanıyor. Sistem büsbütün otonom halde çalışıyor.

Yurtiçi Kargo Kargo Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Hamzaoğlu, “Artık kargo dronemiz gerekli müsaadeler sonrasında hizmet verebilir noktaya geldi. Artık de çok yakında insansız kara araçlarımızı hatta robot muhaberatlarımızı görmeye başlayacağınızı sav diyoruz. Çok yakında bu teknolojiyi kargo dalına kazandıracağız.” dedi. Ayrıyeten insansız kara araçlarıyla nakliyecilik için çalışmalar yapıldığını da söz etti.

Exit mobile version