DSÖ, yapay zekalardan endişeli
DSÖ yaptığı açıklamada, yapay zekayı eğitmek için kullanılan dataların önyargılı olabileceğinin altını çiziyor. Bu bilgiler ışığındaysa yapay zekanın aldatıcı yahut yanlış bilgiler üretebileceğini ve modellerin dezenformasyon üretmek için berbata kullanılabileceği belirtiliyor. Öte yandan BM sıhhat kuruluşu, ChatGPT üzere oluşturulan büyük lisan modeli araçlarının (LLM) insan refahını ve halk sıhhatini korumak için kullanılmasının risklerini değerlendirmenin “zorunlu” olduğunu söyledi.
Esasında DSÖ ve BM’nin sıhhat kolu telaşlarında son derece haklı. Mevcut üretken yapay zeka araçlarının “halüsinasyon” görme, yani bir şeyleri uydurmaya yatkın oldukları bilinen bir gerçek. Bu nedenle bir bilgiyi yanlış vermekle bir arada bu araçların büsbütün uydurma bir bilgi vermesi de olası.
2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…
Tesla'nın yeni 'Actually Smart Summon' özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! Bu yenilikçi teknoloji, aracınızı uzaktan çağırmanızı…
WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile mesajlarınızı hızlıca yazıya çevirin. Bu pratik özellik sayesinde…
OPPO Pad 3 Pro, 12.1 inç ekranı ve güçlü Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisiyle tanıtıldı.…
Jaguar'ın yeni marka yenileme sürecini keşfedin ve Nothing'in bu değişime verdiği tepkiyi öğrenin. Yenilikler, stratejiler…
2024 yılı için belirlenen kelime 'Manifest' ile hayatınıza yeni bir yön verin. Bu rehber, manifestasyonun…