DSÖ, yapay zekalardan endişeli
DSÖ yaptığı açıklamada, yapay zekayı eğitmek için kullanılan dataların önyargılı olabileceğinin altını çiziyor. Bu bilgiler ışığındaysa yapay zekanın aldatıcı yahut yanlış bilgiler üretebileceğini ve modellerin dezenformasyon üretmek için berbata kullanılabileceği belirtiliyor. Öte yandan BM sıhhat kuruluşu, ChatGPT üzere oluşturulan büyük lisan modeli araçlarının (LLM) insan refahını ve halk sıhhatini korumak için kullanılmasının risklerini değerlendirmenin “zorunlu” olduğunu söyledi.
Esasında DSÖ ve BM’nin sıhhat kolu telaşlarında son derece haklı. Mevcut üretken yapay zeka araçlarının “halüsinasyon” görme, yani bir şeyleri uydurmaya yatkın oldukları bilinen bir gerçek. Bu nedenle bir bilgiyi yanlış vermekle bir arada bu araçların büsbütün uydurma bir bilgi vermesi de olası.
Apple'ın 2025'te tanıtması beklenen iPhone 17 Air hakkında yeni sızıntılar, özellikler ve çıkış detaylarını öğrenin.…
ABD'de yetişkin içerik siteleri için yaş doğrulama zorunluluğu ve sektördeki son gelişmeler hakkında detaylı bilgiler.…
Realme 15 modeli Google Play Console'da ortaya çıktı, özellikleri doğrulandı. İşte yeni akıllı telefonun detayları…
UBTech'in yenilikçi insansı robotu Walker S2 ile batarya değiştirme sürecinde devrim yaratan teknolojiyi keşfedin. Gelişmiş…
Samsung’un yeni katlanabilir serisi Hindistan’da büyük ilgi gördü. En yeni özellikler ve inovasyonlar hakkında detaylar…
Netflix, oyun sektöründe büyük hamleler yapmaya hazırlanıyor. Yeni gelişmeleri ve detayları keşfedin. Eğlence dünyasında yeni…