DSÖ, yapay zekalardan endişeli
DSÖ yaptığı açıklamada, yapay zekayı eğitmek için kullanılan dataların önyargılı olabileceğinin altını çiziyor. Bu bilgiler ışığındaysa yapay zekanın aldatıcı yahut yanlış bilgiler üretebileceğini ve modellerin dezenformasyon üretmek için berbata kullanılabileceği belirtiliyor. Öte yandan BM sıhhat kuruluşu, ChatGPT üzere oluşturulan büyük lisan modeli araçlarının (LLM) insan refahını ve halk sıhhatini korumak için kullanılmasının risklerini değerlendirmenin “zorunlu” olduğunu söyledi.
Esasında DSÖ ve BM’nin sıhhat kolu telaşlarında son derece haklı. Mevcut üretken yapay zeka araçlarının “halüsinasyon” görme, yani bir şeyleri uydurmaya yatkın oldukları bilinen bir gerçek. Bu nedenle bir bilgiyi yanlış vermekle bir arada bu araçların büsbütün uydurma bir bilgi vermesi de olası.
OpenAI'nin HealthBench projesi, sağlık sektöründe yapay zekanın yeni kullanım alanlarını keşfederek daha etkili ve kişiselleştirilmiş…
Yeni Audi e-tron GT'nin tanıtımı ve özellikleri hakkında detaylı bilgi. Elektrikli performans ve şıklık bir…
Skoda'nın Slavia B Konsepti elektrikli motosikletiyle sürdürülebilir ve şık bir sürüş deneyimi sunuyor. Detaylar ve…
Apple'ın iOS 19 güncellemesiyle yapay zekâ destekli pil yönetimi geliyor. Pil performansınızı optimize edin ve…
GTA 6'nın ertelenme söylentileri ve güncel gelişmeler hakkında detaylı bilgiler. Oyun dünyasındaki son durumu kaçırmayın.
Google Android 16 Tanıtım Etkinliği ve Canlı Yayın detaylarını kaçırmayın! En yeni özellikler ve güncellemeler…