Dijital dünyada bir devrim yapma sloganıyla yola çıkan sanal gerçeklik teknolojisi gerek kaskların maliyeti, gerek kaynak bilgisayarların maliyeti gerekse de mobil dünyada yetersiz içerik desteği gibi pek çok sebep yüzünden benimsenemedi. Ne var ki son yıllarda bir yükseliş yaşanıyor.
Rekor VR satışları
TrendForce tarafından yapılan analizlere göre 2022 yılında 14 milyon civarında sanal gerçekllik kaskının satılması bekleniyor. Bunun yaklaşık yüzde onu ise zengin gerçeklik ekipmanlarına ait.
2021 yılında 9.86 milyon adet satış yapıldı ve yüzde 50’den fazla bir artış yaşanacak. 2023 yılında ise 18.8 milyon civarında satış bekleniyor. Yıl bazında büyümenin biraz yavaşlayacağı anlaşılıyor.
Özellikle metaverse rüzgârı ile birlikte sanal gerçeklik ekipmanlarının öne çıkacağı tahmin ediliyor. Tüketici piyasasında en çok satan kask Oculus Quest 2 ve 200$-400$ aralığında değişen fiyat etiketleri mevcut. HTC ve PS VR gibi markalar da piyasada faaliyet gösteriyor. Kurumsal tarafta ise HoloLens 2 daha çok ilgi görüyor.
Sony, Apple ve Meta gibi firmaların önemli sanal gerçeklik projelerinin bir süre daha ertelenebileceği düşünülüyor. Bu bakımdan 2023 yılı için tahminler değişiklik gösteriyor.
Kaynak: Donanimhaber
OpenAI, kendi web tarayıcısını geliştirerek kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmeyi hedefliyor. Bu yenilikçi projeyle ilgili…
OPPO ColorOS 15 güncelleme takvimi açıklandı! Hangi modellerin ne zaman güncellemeyi alacağına dair tüm detayları…
Şehirlerin yer değiştirmesi kavramı, İstanbul ve Bursa'nın yeni hayalleriyle buluşuyor. Bu yazıda, iki şehrin dönüşüm…
Star Wars Outlaws, Steam'de muhteşem bir lansman gerçekleştirdi! Şimdi yüzde 25 indirimle satışta. Bu heyecan…
OneUI 7 güncellemesi ile birlikte Samsung kullanıcılarının karşılaştığı sorunları derledik. Yeni sürümdeki hatalar, performans düşüşleri…
Black Friday indirimleriyle PlayStation Store'da %70'e varan fırsatları kaçırmayın! En sevdiğiniz oyunları ve aksesuarları uygun…