Categories: Mobil

Türk Telekom teknolojik tahlilleri ile pürüzleri kaldırıyor

Türk Telekom, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle engellilere yönelik geliştirdiği teknolojiler hakında açıklama yaptı. Günışığı Projesi, Sesli Adımlar ve Telefon Kütüphanesi projelerine dikkat çekildi.

Türk Telekom  ve Manisiz Hayat Derneği’nin (EyDer) birlikte hayata geçirdiği Günışığı Projesi kapsamında, görme kaybı bulunan çocukların akranları ile birlikte tıpkı sınıfta eğitim görmesini kolaylaştırmak için TahtApp geliştirildi. TahtApp, tahtaya yazılan yazıların tablet bilgisayar üzerinden görünmesini sağlıyor. Bu sayede az gören çocuklar, tahtadaki yazıları önündeki tabletten çarçabuk görebiliyor. Türk Telekom, TahtApp’i gelecek sene 11 vilayette 24 okula daha kurmayı planlıyor.

Türk Telekom’un ana destekçisi olduğu İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), görme ve işitme engellilerin kolay formda AKM’yi gezebilmesi için Sesli Adımlar uygulaması hayata geçirildi. Bu uygulama ile AKM’nin tüm girişlerine, sinema, kütüphane, stant salonu, restoranlara, kafelere ve Türk Telekom Opera Salonu’na sesli ve görsel yönlendirme sağlanıyor. Engelli sanatseverler AKM’de erişilebilir sanat tecrübesi yaşıyor.

Türk Telekom’un bir diğer toplumsal sorumluluk projesi olan Telefon Kütüphanesi ile kullanıcılar, 50 kategoride 3 binden fazla sesli kitap ve dünyaca ünlü 50 sesli betimlemeli tabloya taşınabilir telefonları aracılığıyla rahatça ulaşabiliyorlar. Bunun yanında; Telefon Kütüphanesi fiyatsız sunduğu İlaç Barkodu Okuma ve Para Tanıma işlevleriyle da engellilerin ömrünü kolaylaştırıyor. 

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Engelli bireylerin eğitimden sanata kadar bilgiye eşit koşullarda erişebilmesi ismine teknolojik tahliller sunmaya ve hayatın her alanında teknolojiyi yarara dönüştüren çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. İnsanı odağımıza alan vizyonumuz doğrultusunda pürüzleri kaldıran projelerimizle Türkiye’ye paha katıyoruz” dedi.

Ulaş Utku Bozdoğan

Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri titizlikle takip edip bu konuda derinlemesine analizler sunan bir yazar. bilgi teknolojileri, yapay zeka, mobil teknolojiler ve dijital trendler gibi konularda geniş bir bilgi birikimine sahip. Teknolojinin hızla değişen dünyasındaki yenilikleri sade ve anlaşılır bir dille aktarma çalışır. Teknolojinin getirdiği dönüşümleri yakından izleyen ve bu konudaki görüşlerini etkileyici bir şekilde paylaşan Ulaş Utku Bozdoğan, teknoloji haberleri alanında önemli bir ses haline gelir :)

Share
Published by
Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…

8 saat ago

Tesla’nın Actually Smart Summon Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuldu

Tesla'nın yeni 'Actually Smart Summon' özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! Bu yenilikçi teknoloji, aracınızı uzaktan çağırmanızı…

8 saat ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile mesajlarınızı hızlıca yazıya çevirin. Bu pratik özellik sayesinde…

8 saat ago

OPPO Pad 3 Pro Tanıtıldı: 12.1 İnç Ekran ve Snapdragon 8 Gen 3 İle Geliyor

OPPO Pad 3 Pro, 12.1 inç ekranı ve güçlü Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisiyle tanıtıldı.…

9 saat ago

Jaguar’ın Yeni Marka Yenileme Süreci ve Nothing’in Tepkisi

Jaguar'ın yeni marka yenileme sürecini keşfedin ve Nothing'in bu değişime verdiği tepkiyi öğrenin. Yenilikler, stratejiler…

9 saat ago

2024 Yılı’nın Kelimesi: Manifest

2024 yılı için belirlenen kelime 'Manifest' ile hayatınıza yeni bir yön verin. Bu rehber, manifestasyonun…

9 saat ago