Cuma, Eylül 27, 2024
Ana SayfaBilimJames Webb Uzay Teleskobu, Yakaladığı Birinci İmgeyi Dünya'ya Gönderdi!

James Webb Uzay Teleskobu, Yakaladığı Birinci İmgeyi Dünya’ya Gönderdi!

James Webb Uzay Teleskobu‘nun kusursuz bir şekilde çalıştığını artık biliyoruz. Zira teleskop, bir yıldızın ilk görüntülerini yakaladı. NASA, birincil aynanın 18 parçası kullanılarak çekilmiş bir yıldızın resimlerinden oluşan bir kare paylaştı. Kare rastgele bulanık noktalar topluluğu gibi görünüyor, ancak görev ekibinin beklediği şey tam olarak da buydu. Görüntüler, bilim adamlarının teleskobun Yakın Kızılötesi Kamerasını veya NIRCam’ı kullanarak uzun ayna hizalama sürecini bitirmelerine yardımcı olacak.

Görseller, James Webb Uzay Teleskobu’nu 156 farklı konuma işaret eden ve NIRCam’ın sensörleriyle 1.560 görüntü üreten 25 saatlik bir çabadan geldi. Ekip, her ayna parçasının imzasını tek bir çerçevede kullanarak bu kareyi oluşturdu. Aslında yukarıda gördüğünüz karenin tamamı değil – tam çözünürlüklü anlık görüntü iki gigapikselin üzerinde.

Araştırmacılar, yaz aylarında JWST’den bilimsel olarak faydalı yeni görüntüler bekliyor. Bu görüntülerin, özellikle evrenin erken dönemlerine dair önemli bir bakış sağlamaya başlandığında, çok daha heyecan verici olacağını söyleyebiliriz. Yine de bu ilk görüntü bize teleskobun çalıştığını gösteriyor ve bu açıdan son derece önemli.

Kaynak:  Chip

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar