ABD merkezli teknoloji devi Apple, bundan birkaç yıl önce önemli bir dava ile gündemdeydi. Öyle ki şirketin 2015 ila 2019 yılları arasında sattığı MacBook, MacBook Air ve MacBook Pro modellerinde kullandığı “kelebek” klavye tasarımından rahatsız olan 86 bin ABD’li tüketici, Apple’a dava açmış ve tazminat talep etmişti. Apple, bu davadan kurtulmak için 50 milyon dolarlık bir anlaşma teklif etmişti. Bu anlaşma teklifine göre mağdur olan tüketicilere, belirli tutarlarda ödeme yapılacaktı.
Apple’ın neredeyse bir yıl önce gündeme getirdiği anlaşma teklifi, Kalifornia’da görülen davada nihayet onaylandı. Böylelikle tüketiciler, mağduriyetlerinin giderilmesi için Apple’dan tazminat alma hakkı yakaladılar. Apple ise 50 milyon dolar ödeyip, davadan tamamen kurtulmuş olacak.
Apple, dizüstü bilgisayarlarını inceltmek uğruna sağlamlıktan ödün verdi
Apple’ın Kelebek klavye tasarımı, görünüş açısından oldukça avantajlıydı. Yaklaşık 10 yıl önce piyasaya sürülen MacBook’lar, bu tasarım sayesinde rakiplerinden çok daha ince bir hale gelmişlerdi. Ancak Kelebek klavyenin önemli bir sorunu vardı. Bu klavye tasarımında sağlamlık namına hiçbir şey bulunmuyordu.
Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre Kelebek klavyedeki tuşlar, sürekli yapışma eğilimindeydiler. Bu da bir harfin basılı kalmasına yol açıyordu. Sistem öyle narindi ki toz birikintisi bile tuşların basılı kalmasına yol açabiliyordu. Neyse ki Apple, 2019 itibarıyla bu klavye tasarımından kurtuldu. Ancak tüm bunlar, 50 milyon dolarlık tazminata yol açtı. Hoş, bu tutar Apple için çok da önemli değil…
Kaynak: Webtekno