Yapay zeka teknolojilerinin süratle yayılmasıyla birlikte, Google üzere büyük şirketler de kendi yapay zeka modellerini geliştiriyor yahut tanınan hizmetlerine sohbet robotları entegre ediyor. Bu bağlamda, Google Bard isimli yapay zeka sohbet robotunu piyasaya sürdü. Şirket, teknolojik üstünlüğünü korumak ismine, biraz telaşlı davransa da dünya genelinde yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Google Bard’ın yeni bir ana ekran widget’ı olarak Pixel aygıtlarına geleceği söyleniyor. Lakin, Bard’ın telefonlara ne çeşit bir tesiri olacağı şimdi bilinmiyor.
Son sızıntılara nazaran, Bard’ın Pixel aygıtlarına yeni bir ana ekran widget’ı olarak geleceği söyleniyor. Kaynaklar, bu widget’ın bağımsız bir uygulama, ana ekran widget’ı yahut hatta Google Arama uygulamasının bir modülü olarak gelebileceğini öne sürüyor. Bard’ın, yapay zeka’nın yalnızca bir sohbet robotu olmayacağı, tıpkı vakitte sistem üzerinde kimi denetimleri olan bir yardımcı olarak da hizmet edeceği tezleri var. Kodlar, bilhassa Pixel telefonlar için geliştirildiğini gösteriyor. Lakin, Google sık sık yeni özellikleri Pixel modellerinde test eder, bu da şirketin gerçek dünya senaryolarını kolay kolay test etmesine ve teknoloji meraklılarına gelecek neler olacağına bir göz atma fırsatı sunar.
Google, Bard sayesinde üstünlüğü tekrar ele almak istiyor
Buna ek olarak, bu bulguların kod tahliline dayandığını ve Google’ın planlarının her vakit değişebileceğini hatırlamak kıymetlidir. Lakin, Google’ın Bard’ı hala bir deney olduğu ve genel erişime açık olmadığı belirtiliyor. Kullanıcılar, Bard’ı denemek isteyenler, bekleme listesine kaydolabilir yahut esasen mevcut olan hizmetlerden biri olan ChatGPT yahut Bing üzere öbür yapay zeka takviyeli sohbet robotlarına başvurabilirler.
Yapay zeka teknolojilerinin ilerlemesi, hayatımızda süratle tesirini gösteriyor. Sohbet robotları, gitgide yaygınlaşan bir irtibat aracı haline geliyor. Google, Bard’ı Pixel aygıtlarına getirerek, yapay zeka teknolojilerinin süratli ilerlemesini göstermeye devam ediyor. Bard, gelecekte daha da geliştirilecek ve yeni özelliklerle birlikte gelecek olan yapay zeka teknolojileri ortasında yerini alacak.