Google’dan Yeni Yapay Zekâ Modu Tasarımı
Google, Android platformundaki yapay zekâ deneyimini daha kullanıcı dostu bir hale getirmek için yeni bir Arama çubuğu tasarımını test ediyor. Yapay zekâ modu ilk olarak, Google uygulamasında üstteki Arama çubuğunun hemen altında bir kısayol ile tanıtılmıştı. Bu kısayol, kullanıcıların yeni bir sohbet başlatmasını kolaylaştırıyordu. Ayrıca, Ekran Görüntüsü Alma, Çeviri Yapma ve Ödev filtreleri gibi Google Lens’e açılan diğer işlevlerin hemen yanındaydı. Şarkı bulma özelliği de bu alandan erişilebiliyordu.
Yapay zekâ modu artık arama çubuğunun içinde yer alıyor. Google, bu yeni güncellemeyle birlikte Arama çubuğunun içine daha belirgin bir “Yapay Zekâ Modu” simgesi ekledi. Bu yeni ikon, sağ tarafta bulunan sesli arama ve Lens simgelerinin yerini alarak, kullanıcıyı doğrudan yazılı olarak yapay zekâ ile etkileşimde bulunmaya yönlendiriyor.
Geçtiğimiz hafta, “Yapay Zekâ Moduna Sor” alanı güncellendi. Artık buradan galeriden bir görsel yüklemek veya yeni bir fotoğraf çekmek mümkün hale geldi. Bu özellikler, Google Lens entegrasyonu ile birlikte kullanıcılara sunuldu. Yeni tasarımla birlikte, Google daha önceki renkli kısayol karuselini (yani yana kaydırılabilen buton dizisini) kaldırdı ve yerine; sesli arama başlatma, Google Lens’i açma ve galeriden görsel arama yapma gibi üç temel kısayolu sabitledi.
Yeni arayüz tasarımı şu an için yalnızca belirli bir cihazda görülmekte. Bununla birlikte, Google, ABD’deki ücretsiz kullanıcıların Search Labs üzerinden Yapay Zekâ Modu’na kayıt olabileceğini de duyurdu. iOS tarafında ise Google, Yapay Zekâ Modu’nun artık ana ekrana eklenebilen özelleştirilebilir bir widget üzerinden başlatılabildiğini açıkladı. Bu özelliğin Android platformuna da geleceği konusunda doğrudan bir açıklama yapılmadı, ancak ipuçları o yönde.
Android uygulaması son güncellemelerle “Haberler” ve “Kaydedilenler” için iki yeni hızlı erişim kısayolunu kullanıcılarıyla buluşturdu. Bu güncelleme, alt menü çubuğundaki “Etkinlik” sekmesinin kaldırılıp yerine “Kaydedilenler”in eklenmesiyle doğrudan bağlantılı.
Kaynak: Webtekno