iPhone’unuzla çektiğiniz fotoğrafların aniden renklerinin değiştiğini, keskinliklerinin arttığını ve garip bir şekilde düzenlendiğini farkettiniz mi? Bu durum, Apple’ın iki etkileyici makine öğrenimi özelliğini kullanmasından kaynaklanıyor. Bu özellikleri daha yakından inceleyelim.
Apple, fotoğraf düzenleme süreçlerinde iki temel makine öğrenimi özelliğinden faydalanıyor. Bunlardan ilki, 2018 yılında tanıtılan akıllı HDR. Akıllı HDR, fotoğraflarınızın vurgularını artırarak, gölgeleri daha doğal ve estetik bir görünüm kazandırıyor. İkinci özellik ise 2019 yılında piyasaya sürülen “Deep Fusion”. Deep Fusion’ın amacı, fotoğraflardaki doku detaylarını optimize ederek, görüntüyü piksel piksel işlemek. Bu teknoloji, tek bir fotoğraf çekmek için telefonun anında dokuz farklı kare fotoğraf almasını sağlıyor ve ardından en iyi görüntüyü seçerek size sunuyor.
Peki, bu özellikler gerçekten gerekli mi? Aslında her durumda değil. Eğer bir manzara fotoğrafı çekmiyorsanız, bu makine öğrenimi özelliklerini kullanmanıza pek de gerek olmayabilir. Özellikle özçekimlerde, bu özellikler fotoğraflarınızı aşırı işlenmiş bir hale getirebilir.
Bu Özellikler Nasıl Kapatılır?
- Deep Fusion’ı kapatmak için, Ayarlar > Kamera > Çerçeve dışı çekilen fotoğraflar adımlarını izleyebilirsiniz.
- Akıllı HDR’ı ise Ayarlar > Kamera > Akıllı HDR adımlarından kapatmanız mümkündür.
Alternatif bir yöntem olarak, fotoğrafları seri çekim modunda çekmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak, çekim sonrasında bir fotoğrafı tutup diğerlerini silmeyi unutmamalısınız; aksi takdirde telefonunuzda gereksiz yer kaplamış olursunuz.
iPhone Hakkında Daha Fazla İçerik:
Kaynak: Webtekno