Perşembe, Kasım 21, 2024
Ana SayfaBilimKritik değere sahip Türkiye'nin birinci batarya fabrikasının temeli atıldı: İşte ayrıntılar

Kritik değere sahip Türkiye’nin birinci batarya fabrikasının temeli atıldı: İşte ayrıntılar

Şinasi Kaya: Kritik Değere Sahip Türkiye'Nin Birinci Batarya Fabrikasının Temeli Atıldı: İşte Ayrıntılar 1 Türkiye’nin otomotiv bölümü için kritik ehemmiyete sahip olması beklenen Siro Batarya Fabrikası‘nın temeli gerçekleştirilen merasim eşliğinde atıldı. Siro Energy tarafından işletilecek olan tesiste elektrikli arabaların temel ögesi olan bataryaların üretimi gerçekleştirilecek. Siro Batarya Fabrikası’nda üretilecek olan modüller Togg’da kullanılacak. Lakin bu tesisin tek emeli Togg için üretim yapmak değil, birebir vakitte ihracat ile sanayide kelam sahibi olmak.

Siro batarya fabrikası 2024’te tamamlanacak

Şinasi Kaya: Kritik Değere Sahip Türkiye'Nin Birinci Batarya Fabrikasının Temeli Atıldı: İşte Ayrıntılar 3 Togg ve Çinli üretici Farasis Energy iştirakinde yüzde 50 yüzde 50 iştirak ile 27 Eylül 2021’de kurulan Siro Energy, Bursa‘nın Gemlik ilçesindeki Teknoloji Yerleşkesi’nde kurulacak olan batarya üretim tesisinin 2024 yılının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Fabrika tam kapasiteye ulaştığında yılda 350 bin araca yetecek kadar batarya üretimi gerçekleştirecek. Bu üretim kapasitesinin karşılığı ise 20 GWh olurken tam kapasiteye ise 2031’de ulaşılması hedefleniyor. Siro’nun 2032 yılı sonuna kadar 30 milyar TL yatırımla 2 bin 200 bireye istihdam sağlayacağının da altı çiziliyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Yerleşkesi’nin 2024’te birinci üretimine başlayacağını söyledi.

30 milyar Avro katkı yapacak

Şinasi Kaya: Kritik Değere Sahip Türkiye'Nin Birinci Batarya Fabrikasının Temeli Atıldı: İşte Ayrıntılar 5 Merasimde konuşan Siro İdare Şurası Lideri M. Gürcan Karakaş, Siro’nun batarya kıymet zincirini geliştirip Türkiye’ye her açıdan katma paha sağlayacağını belirterek, 10 yılda GSYH’ye toplam 30 milyar Avro’nun üzerinde, cari açığın azaltılmasına 10 milyar Avro’nun üzerinde, istihdama da 7 bin çalışanın üzerinde katkıda bulunacak. Maden üretiminden e-mobiliteye, sabit güç depolamadan mikromobiliteye Siro’nun etrafında ortaya çıkacak ekosistem sayesinde 12 milyar Avro’nun üzerinde bir yatırım ve GSYH’ye 10 yılda 110 milyar Avro’nun üzerinde toplam bir bedel yaratılacak. Yüzde 80’i aşan bir yerlilik oranıyla 22 bin nitelikli istihdamın da önü açılacak” biçiminde konuştu.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Trend Yazılar