Mercedes-Benz: Geleceğin Otomobillerini Geliştirmek İçin Yıllık Yatırım
Dünyanın dört bir yanında yüz binlerce insanın hayranlıkla satın alacağı otomobiller üretmek, hiç de kolay bir iş değil. Teknolojinin her gün bizleri şaşırtan yeni gelişmelere tanıklık ettiği bu çağda, otomobillerin belki de en önemsiz işlevi “ayağımızı yerden kesmek” olarak görülüyor. Peki, otomobil denince akla gelen öncü markalardan biri olan Mercedes-Benz, “daha iyi” otomobiller için nasıl bir çaba içinde?
Car and Driver dergisine verdiği röportajda, Mercedes-Benz’in Teknoloji Geliştirme Şefi Markus Schäfer, şirketin geleceğin otomobillerini geliştirmek amacıyla her yıl 7,4 ila 8,4 milyar dolar arasında bir bütçeyi araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayırdığını belirtti. Bu bütçenin büyük bir kısmı, her yıl piyasaya sunulan otomobillerin tasarım ve mühendislik çalışmalarına harcanıyor. Ancak, Stuttgart’taki Gelecek Teknolojileri Laboratuvarı, belki de 10 yıl sonra deneyimleyeceğimiz yenilikçi teknolojiler üzerinde de büyük bir bütçe ile çalışmalar yürütüyor.
Artırılmış Gerçeklik ile Geleceği Şekillendirmek
Mercedes-Benz, ar-ge çalışmalarında artırılmış gerçeklik, karma gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi alanlara odaklanıyor. Şirket, artırılmış gerçeklik teknolojisiyle, araçların ön camını adeta şeffaf bir ekrana dönüştürmeyi hedefliyor. Bu sayede, navigasyon ve araç bilgileri gibi sürücülerin sürekli takip etmesi gereken bilgiler, ön camda, gerçek dünyanın bir parçasıymış gibi gösterilecek.
Sürdürülebilirlik ve Yenilenebilir Enerji Çalışmaları
Mercedes-Benz, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik konularında da önemli adımlar atıyor. Otonom araçlarda enerji tüketimini azaltma, elektrikli araçların batarya performansını optimize etme ve güneş enerjisi panellerinin araç yüzeyine uygulanabilmesini sağlayan esnek solar kaplama teknolojisi, şirketin gündemindeki başlıca konular arasında yer alıyor.
- Güneş Enerjisi Panelleri ile Dış Kaplama: Aracın dışını güneş enerji panelleriyle kaplama çalışmaları, elektrikli otomobillerin standart günlük kullanımda yalnızca güneş enerjisi ile çalışabilmesini amaçlıyor.
- Maliyetlerin Azaltılması: Bu yenilikçi yaklaşım, evden işe ve işten eve yapılan yolculuklarda maliyetin neredeyse sıfıra indirilmesini hedefliyor.
Kaynak: Webtekno