Türkiye’nin e-Devlet Platformu: 16. Yılında Yeni Hedefler
Türkiye, e-Devlet platformunun 16. yılını kutlarken, dijital dönüşümdeki başarılarını uluslararası arenada yayma hedefine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, e-Devlet altyapısının diğer ülkelere ihraç edilmesi sürecinin başladığını duyurdu. 2008 yılında 22 hizmetle faaliyete geçen e-Devlet Kapısı, günümüzde 66 milyonun üzerinde kullanıcıya ve 8 bin 316 hizmet sunuyor. 15 yaş üstü nüfusun %96’sının üye olduğu bu platform, günlük ortalama 11 milyon kez ziyaret ediliyor.
e-Devlet’in İhracı Planlanıyor
Bakan Uraloğlu, e-Devlet’in sadece vatandaşlar için değil, aynı zamanda devlet için de zaman ve maliyet tasarrufu sağladığını vurguladı. e-Devlet sayesinde pek çok bürokratik işlem, evrak ve bekleme süreleri ortadan kaldırılmıştır. Uraloğlu ayrıca, Türkiye’nin e-Devlet altyapısını global ölçekte tanıtmayı ve ihraç etmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda, Türkiye’nin en büyük markalarından biri haline gelen ve altyapısı Türksat tarafından kurulan bu sistem, artık dünya genelinde ilgiyle takip edilen bir yapıya kavuşmuştur.
- Uraloğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin e-devlet altyapısını kurduğumuz gibi, dost ve kardeş ülkelerin de dijital devlet altyapısını Türksat aracılığıyla kurmayı amaçlıyoruz.”
- “e-Devlet’i öncelikle gönül coğrafyamızdaki ülkelere ihraç etmeyi planlıyoruz.”
- “Hatta yakın bir zamanda dünyanın dört bir yanına ihraç ederek Türkiye’nin dijital hizmet ihracatını da önemli ölçüde artıracağımıza inanıyorum.”
Bu açıklamalar, Türkiye’nin dijital alandaki gücünü ve uluslararası işbirliklerini artırma kararlılığını gözler önüne seriyor. Türkiye, e-Devlet platformuyla sadece içerde değil, global ölçekte de adından söz ettirmeyi hedefliyor.
Kaynak: Webtekno