Twitter’ın prestiji son devirlerde çok parlak değil, bilhassa geçmişte alınan birtakım kararlar bu durumda tesirli olmuş olabilir. Fakat ünlü iş insanı Elon Musk’ın, Twitter’ı kullanıcıların gözünde eski popülerliğine kavuşturmayı hedeflediği görülüyor. Bunun bir adımı olarak, Twitter yaratıcılar için bir reklam geliri paylaşım programını resmi olarak hayata geçirdi. Bilgilere nazaran, bu program dahilinde uygun Twitter Blue aboneleri ödemelerini almaya başlamış bile.
Program, Elon Musk tarafından Şubat ayında birinci sefer duyurulmuştu, lakin o vakitler ne işleyişin nasıl olacağına dair ayrıntılar hakkında pek fazla bilgi verilmemişti. Lakin son devirlerde, birtakım tanınmış Twitter kullanıcıları ödemelerini aldıklarına dair bildirimler yayınladılar ve bir kullanıcı, 24.000 doların üzerinde bir ödeme aldığını öne sürdü. Öbür kullanıcılar da emsal ödemeleri gösteren ekran imgelerini paylaştılar. Ödemeler, kullanıcının içeriklerine verilen cevaplarda yer alan reklamlardan elde ediliyor.
Twitter, kullanıcılarına adeta para dağıtıyor!
Son üç ay boyunca her biri en az 5 milyon etkileşim alan yaratıcılar, bu programdan faydalanabilecek. Twitter, popüler içerik üreten ve böylelikle Twitter’ın gelirini artıran yaratıcılara bu yolla ödüllendirmeyi hedefliyor. Twitter’ın açıklamasına nazaran, yaratıcılar, gönderilerine gelen cevaplardan başlayarak reklam gelirlerinin bir kısmını kazanabilecekler. Musk, Şubat ayında yaptığı birinci açıklamadan bu yana biriken ödemelerin yapıldığını belirtti.
Elbette, bu ödemeleri alabilmek için belli koşulların karşılanması gerekiyor. Kullanıcıların Twitter Blue yahut Doğrulanmış Kuruluşlar abonesi olmaları, son üç ay boyunca her biri en az beş milyon etkileşim almış olmaları gerekiyor. Ayrıyeten, bir insan incelemesinden geçmeli ve Twitter’ın Yaratıcı Abonelik siyasetlerine uygun davranmalılar. Ödemeler, Stripe hesabı üzerinden yapılacak. Twitter, müracaat sürecini yakında hesap ayarlarından ulaşılabilecek halde düzenleyecek.
Bu programla birlikte, Twitter’ın içerik oluşturucular için daha alımlı bir platform olma maksadı ortaya çıktı. Farklı olan ise, bu teşebbüs Meta’nın Twitter rakibi olan Threads uygulamasının piyasaya sürülmesinden çabucak sonra geldi. Threads uygulaması, birinci beş günde 100 milyonun üzerinde kullanıcı sayısına ulaşarak rekor kırmıştı ve bu sayı ChatGPT ve TikTok’un evvelki rekorlarını da geride bıraktı.