Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaOyunHyperX Cloud Alpha Wireless İnceleme

HyperX Cloud Alpha Wireless İnceleme

Elimize geçen bazı ürünler bazen gerçekten iyi hissettirebiliyor ve günlük yaşamımızı renklendirebiliyor. HyperX Cloud Alpha Wireless da tam olarak böyle bir ürün oldu. Bir süredir bu kulaklık misafirimiz, ancak yoğun tempodan ve inceleme noktasındaki yol haritamızdan dolayı bir türlü kutusunu açıp da inceleme fırsatı bulamamıştık. Açıkçası çok yazık etmişiz. Ancak geçtiğimiz hafta kutusundan çıkartabildik ve başımıza taktığımız an gerçekten de kafamız rahat etti. HyperX’i zaten bilenler bilir, marka ürünlerindeki yüksek kalitede malzeme kullanımıyla öne çıkarken, öte yandan ürünlerinin performansı da zaten oyuncular tarafından yakinen biliniyor. Cloud Alpha Wireless da bunları karşılayan bir kulaklık olmuş. Evet, kablosuz bir kulaklık tipi ve sanıyorum ki en çarpıcı özelliği tam 300 saate kadar pil ömrü sunması. Yani yaklaşık 12.5 gün boyunca kullanılabiliyor. Biz 1 haftadır ekran başında olduğumuz süre içinde genellikle müzik ve oyun noktalarında kullandık ve hala şarjı bitmedi. Bu anlamda gerçekten de takdiri hak edecek bir kulaklık olduğunu söyleyebiliriz.

İnanç Can Çekmez: Hyperx Cloud Alpha Wireless İnceleme 1

Sadece bu değil, az önce de söylediğimiz gibi malzeme kalitesi ve konforlu tasarımıyla da oldukça etkili bir kulaklık olmuş Cloud Alpha Wireless. Her şeyden önce çok derli toplu bir görüntüsü var ve başınıza taktığınızda sarmalayıcı bir etki bıraktığı gibi aynı zamanda çok da rahat hissettiriyor. Kulaklığın ağırlığı mikrofonsuz kullandığınızda 322 gram, mikrofonla da 325 grama ulaşıyor ki bunun, bu seviye bir kulaklık için gayet hafif olduğunu söyleyebiliriz. Kırmızı kulak askıları alüminyum, kulak kapakları sert plastikten oluşan Cloud Alpha Wireless’ın kulak yastıkları da hafızalı köpükten yapılmış. Köprünün üzerinde de işlemeli deri malzeme kullanılırken, çevresindeki dikişler ise buram buram kalite kokan detaylar oluyor. Gerçekten tasarımıyla hem iyi bulduğumuz hem de gayet konforlu olduğunu düşündüğümüz bir model olmuş.

Cloud Alpha Wireless, kablosuz bir kulaklık seti. Kutusundan çıkan USB dongle ile haberleşiyor. Herhangi bir kuruluma falan ihtiyacı yok. Fakat derseniz ki ben daha fazla özelleştirme istiyorum, o zaman HyperX NGENUITY yazılımını indirerek buradan ekolayzır ayarlarını yapabilirsiniz. Basit kurulumdan devam edelim: Kulaklığı açıyor, USB dongle’ı bilgisayarınıza takıyorsunuz ve böylece kolayca bağlanıyor. Ancak maalesef kulaklığın Bluetooth bağlantı desteği yok. Olsa şahane olurmuş, ancak HyperX bunu farklı modellerinde sunuyor; Cloud Alpha Wireless’ta ise yalnızca dongle yöntemini seçmiş. Aynı şekilde 3.5 mm kulaklık bağlantısı da bulunmuyor. Neyse ki, Cloud Alpha Wireless PC’nin yanı sıra PlayStation 5 ile de uyumlu yapıda. USB Dongle’ı PC’ye olduğu gibi PlayStation 5’e taktığınızda da aynı verimde performans alabiliyorsunuz ki her 2 şekilde de kullanma fırsatı bulduk. Sonuç gerçekten de etkileyici.

İnanç Can Çekmez: Hyperx Cloud Alpha Wireless İnceleme 3

Cloud Alpha Wireless, performans konusunda oldukça başarılı bir ürün. Bunda, kulaklığı tasarlarken izlenen HyperX Dual Chamber tasarımının etkisi büyük. 50 mm’lik dinamik neodymium mıknatıslı sürücüler, çift odacıklı sürücü sistemini kullanıyor. Böylece seste netlik sağlanırken, yüksek, orta seviye ve bas sesler ayrışıyor ve dengesi iyi tutuluyor. İşin teknik tarafını bir kenara bırakacak olursak, bu tasarım şekli pratikte iyi sonuç veriyor. Hem PC hem PlayStation 5 oyunları sırasında kullandığımız Cloud Alpha Wireless, gerçekten de kendinizi atmosfere kaptırmanız için yeterli ortamı yaratıyor. PC’de Valorant ve CS:GO’da denedik. Bu noktada çıkartılabilir mikrofonunu da işin içine katarsak, sesli iletişimde elinizi rahat olacak. Çift yönlü kutup düzenini temel alan ve gürültü engelleme desteğine sahip olan mikrofon sesiniz sıfır bozulma ile karşı tarafa iletiyor; yani sesiniz filtrelenmiş veya boğuk çıkmıyor. Bu arada bu mikrofonun Discord ve TeamSpeak sertifikalı olduğunu da belirtelim. Kullanmadığınız durumlarda çıkartılabilmesi de gayet hoş, böylece hikaye odaklı oyun oynadığınızda olduğu gibi müzik ya da film izlediğiniz durumlarda da kulaklık gayet tok bir görüntüye kavuşuyor.

Ses performansına dönecek olursak, rekabete dayalı takım tabanlı oyunlarda bu kulaklıkta fayda sağlayacağınızı düşünüyoruz. PC’nin yanı sıra PlayStation 5’te oynadığımız Ghost of Tsushima’nın multiplayer kısmında da değerlendirdik, öte yandan hikaye kısmında da yol aldık. Sesle atmosfer yaratma konusunda gerçekten çok başarılı bulduk. Özellikle doğa olayları, ses efektleri ve bunun yanı sıra müzikle beraber sizi oyunun içine sokmayı başarıyor. Bunda Cloud Alpha Wireless’te yer alan DTS HeaphoneX Spatial Audio desteğinin rolü büyük. Böylece sadece oyunlarda değil, öte yandan film ve müzik sırasında da fazlasıyla keyif alıyorsunuz. Bu 3’lü için rahatlıkla tercih edilebilir bir model olmuş gerçekten.

Ses izolasyonu konusuna da değinecek olursak, sağlanan pasif ses izolasyonunun fazlasıyla etkili olduğunu söyleyebiliriz. Kulaklığı başınıza takıp da herhangi bir ses açmadığınız zaman bile sağlanan ses izolasyonunu fark edebiliyorsunuz.

İnanç Can Çekmez: Hyperx Cloud Alpha Wireless İnceleme 5

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirecek olursak, Cloud Alpha Wireless’ın gerçekten de HyperX’in tüm tecrübesini konuşturduğu bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Şahane konforlu yapısı sayesinde uzun soluklu kullanılabilir, malzeme kalitesiyle de yıllarca sağlam duracaktır. Özellikle 300 saate dayanan pil ömrünü bitirmek için bayağı çabalamanız gerekecek. Ses performansıyla da zaten takdiri hak ediyor. Bu anlamda gerçekten iyi bir kablosuz kulaklık satın almak isteyen oyun severler Cloud Alpha Wireless ile gayet memnun olacaklardır diye düşünüyoruz.

Advertorial

Kaynak:  Chip

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar