Adobe’un Photoshop’u ve benzeri fotoğraf düzenleme araçları iyi ellere geçtiklerinde ortaya ayırt edilemeyecek gerçeklikte montajlar çıkabiliyor. Üstelik fotoğraftaki kişinin yansıttığı duygu da “uğraşınca” değiştirilebiliyor. Fakat, bunu neden saniyeler içinde yapamıyoruz? İşte bu sorunun cevabı yakında ‘yapıyoruz’ olacak.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Google, Max Planck Bilişim Enstitüsü ve Pensilvanya Üniversitesi’nden bilim insanları, fotoğraf üzerindeki nesnenin pozunun en ince ayrıntısına kadar değiştirilmesini sağlayan bir araç geliştirdi.
Karşınızda üzgünü mutlu yapan, sola bakanı sağa baktıran DragGAN:
Uluslararası bilim insanlarından oluşan ekip, geliştirdikleri DragGAN adlı model ile üretken yapay zekâ ve Photoshop’un kabiliyetlerini bir araya getirdi. Model için geliştirilen ilk demo sürümünde sadece birkaç tuş hareketiyle gözleri, kafanın nereye bakacağını, bir dağın yüksekliğini ve çok daha fazlasını yönetebileceğiz.
DragGAN’ın yapabildiklerinden örnekler:
DragGAN’a yüklediğiniz bir fotoğraf üzerine, değiştirmek istediğiniz noktalara işaretler koyuyorsunuz. Daha sonra bir panelde bulunan kaydırıcılar ve birkaç değeri ayarlayarak istediğiniz pozu ve açıyı sağlayabiliyor, üst üste düzenlemeler yaparak işi abartabiliyorsunuz.
DragGAN, henüz herkese açık olarak yayınlanmadı, yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda da bilgi vermedi. Ekip, şimdilik yalnızca geliştirdikleri modelin nasıl çalıştığını anlatan bir araştırma yayınladı. Araştırmaya, bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kaynak: Webtekno