Çarşamba, Ocak 15, 2025
Ana SayfaSosyal MedyaReklamsız Instagram kullanmanın bedeli belirli oldu!

Reklamsız Instagram kullanmanın bedeli belirli oldu!

Buna ek olarak, Facebook ve Instagram’a masaüstü bilgisayardan reklamsız erişim için aylık toplam 17 ABD doları meblağında bir fiyat uygulanabilir.

Geçen ay, Meta’nın amaçlı reklamları devre dışı bırakan kullanıcıları mecburî olarak abone olmaya başlayacağına dair söylentiler ortaya çıktı fakat mümkün fiyatlar bilinmiyordu. Ödeme yapmak isteyen kullanıcılar Facebook ve Instagram’da hiçbir reklam görmeyecek, fiyatsız sürüme bağlı kalmak isteyenler ise şahsî bilgilerine dayalı reklamların hedeflenmesine müsaade vermek zorunda kalacak. Şirketin planları Brüksel ve İrlanda’daki düzenleyicilerle görüştüğü bildirildi.

Reklamsız Instagram kullanmanın bedeli aşikâr oldu!

Bu atak, temmuz ayında Facebook’un kullanıcıların ferdî bilgilerine erişme müsaadesi alması gerektiğine dair mahkeme kararına cevap olarak geldi. Mahkeme, site operatörlerinin, kullanıcıların muhtemelen reklam izlemeyi reddetmelerine müsaade vererek isteyerek müsaade verdiklerini kanıtlamaları gerektiğini söyledi. Apple’ın iOS 14’te yaptığı da tam olarak buydu ve çok az kullanıcının kaydolması nedeniyle Meta, gelirinde kıymetli bir düşüş olacağını öngördü. AB mahkemesi kararında, şirketlerin kullanıcılar için abonelik modellerini keşfetmesi gerektiğini de söyledi.

Eğer doğruysa, WSJ tarafından açıklanan sayılar, Netflix’in AB’deki olağan aylık planı için ödediği fiyatlardan yalnızca biraz daha az. Sırf güçlü toplumsal medya kullanıcılarının yahut şirketlerin bunu ödemeye istekli olmasıyla Meta, sistemli kullanıcıları hedeflenen reklamları kabul etmeye yahut toplumsal medya sitelerini büsbütün kullanmayı bırakmaya tesirli bir halde zorlayabilir.   

Bu yılın başlarında AB, bloğun temel dijital gizlilik kurallarını ihlal ederek AB kullanıcı bilgilerini ABD’ye aktardığı için Facebook’a 1,2 milyar euro fiyatında rekor bir para cezası verdi. Avrupa’nın Dijital Piyasalar Yasası (DMA) düzenlemeleri Mart 2024’ten itibaren yürürlüğe gireceğinden kurallar daha da sıkılaşmak üzere.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Trend Yazılar