Şirket, yapay zekanın “daha gelişmiş ses etkileşimi” sunacağını ve kullanıcıların doğal bir biçimde konuşmasına, rota boyunca durak bulmasına, yerleşik sistemleri denetim etmesine, pencereleri açmasına ve bulduğunuz çabucak hemen her şeye imkan tanıyacağını söyleyerek yapay zeka için kimi yavuz savlarda bulundu.
GPS platformlarıyla tanınan şirket, bu yapay zeka asistanını geliştirmek için Microsoft ile paydaşlık kurdu. Teknoloji, Azure Cosmos DB ve Azure Bilişsel Hizmetler üzere Microsoft eserlerinin yanı sıra OpenAI’nin geniş lisan modellerinden de yararlanıyor. Cosmos DB, çok modelli bir veritabanı ve Bilişsel Hizmetler, yapay zeka uygulamalarında kullanıma yönelik bir dizi API; münasebetiyle bu, en son gelişmelerden yararlanan yetenekli bir yardımcı olacaktır.
TomTom ve Microsoft, arabalar için el sıkıştı!
TomTom, sesli asistanın büyük araba üreticileri tarafından sunulan çeşitli arayüzlere entegre edileceğini vaat ederek araba şirketinin markasının mülkiyetini elinde tutacağını belirtti. Yani bu, çok çeşitli üreticilerin otomobillerinde görünmeye başlayabilir. Şirket, bilinen araç üreticileriyle rastgele bir kesin iştirak duyurmadı fakat teknoloji, açık ve modüler bir araç içi bilgi-eğlence platformu olan TomTom’un tescilli Dijital Kokpit’ine entegre edilecek.
Bu, bir şirketin uzmanlığını bir otomobilin içine yerleştirmeye çalıştığı birinci sefer değil. Haziran ayında Mercedes, ChatGPT modellerini belli araçlara dahil eden üç aylık bir beta programını duyurmuştu. Bu araç birebir vakitte Microsoft’un Azure OpenAI hizmetinden de yararlandı. TomTom, yapay zekayı ocak ayında CES’te sergileyecek, münasebetiyle bu noktada gerçekte nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız.