WhatsApp, kendi ödeme platformu olan WhatsApp Pay ile kullanıcılarına, bir sohbet içinde para transferi yapabilme imkanı sağlıyor. Hindistan ve Brezilya’da piyasaya sürdüğü bu ödeme platformunu, artık de Singapur’daki işletmeler için sunmaya başladı.
Kısa bir mühlet evvel Meta tarafından duyuruldu ki, Singapur’daki WhatsApp kullanıcıları artık iletileşme uygulaması aracılığıyla lokal satıcılara ödeme yapabilecekler. Şirketin hedefi, satıcıların eserlerini, müşterileri diğer bir online platforma yahut fizikî bir mağazaya yönlendirmeksizin, rahatça satmasını sağlamak. Bu doğrultuda, ödeme platformunu başlatmak için Singapur’da WhatsApp, Stripe ile bir iştirak kurdu.
Şirketin tabir ettiği üzere, “Bu sıkıntısız ve inançlı tecrübe, bir web sitesine gitmeye, uygulama değiştirmeye yahut yüz yüze ödeme yapmaya gerek kalmadan WhatsApp üzerinden alışveriş yapmayı tercih eden beşerler ve işletmeler için ihtilal niteliğinde olacak.”
WhatsApp yeni ödeme sistemini duyurdu, bu açıklama her şeyi değiştirir
Tüm ödeme süreci, hem müşterinin hem de satıcının ödeme onayını anında alacağı formda, WhatsApp içinde gerçekleşiyor. Müşteriler, Visa, MasterCard ve American Express kredi yahut banka kartlarını kullanarak ya da mahallî bir ödeme sistemi olan PayNow’u kullanarak ödeme yapabiliyorlar. Meta, gelecekte daha fazla ödeme usulü eklemek için Stripe ile işbirliği yapmayı sürdüreceğini belirtti.
WhatsApp Hisse, şu an için Singapur’da hudutlu sayıda satıcıya sunulmuş durumda. Meta’ya nazaran, müşterilerine bu hizmeti sunmayı isteyen işletmeler, WhatsApp İş Platformu’nda aktifleştirmek için bir iş tahlil sağlayıcıyla çalışabilirler.
İşletmelere yapılan ödemelerin yanı sıra, WhatsApp Pay bireyden bireye para transferi yapmak için de kullanılabiliyor. Lakin, bu özellik şu an için sırf Hindistan ve Brezilya’da mevcut. ABD’de bulunan iMessage kullanıcıları için Apple Cash ile benzeri formda çalışıyor. WhatsApp Pay’in ne vakit daha fazla ülkede kullanılabilir hale geleceği şimdi açıklanmadı.
WhatsApp’ın şu anda 2 milyardan fazla kullanıcısı olduğu düşünülürse, Meta’nın WhatsApp Pay’i mümkün olan en kısa müddette daha fazla ülkeye genişletme konusunda büyük bir ilgisi olduğu aşikar.