Perşembe, Mayıs 16, 2024
Ana SayfaOyun2021 Steam Ödülleri Sahiplerini Buldu

2021 Steam Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bilgisayar oyuncularının yakından tanıdığı Steam 2021’e damga vurdu. 2021 Steam ödülleri nihayet sahiplerini buldu.

Günümüzün en büyük oyun dağıtım platformlarından bir tanesi olan Steam’de yine indirimler bitmiyor. Her yıl onlarca farklı indirimle binlerce farkı oyunu bilgisayar oyuncularına sunan başarılı oyun dağıtım platformu yine adından söz ettirmeye devam ediyor. 2022’nin ilk haftasını geride bıraktığımız şu günler de nihayet 2021 Steam ödülleri de sahiplerini buldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl yine birbirinden farklı oyunlar piyasadaki yerlerini aldılar. Çeşitli indirimler ile görücüye çıkan oyunlar geliştiricilerini zengin ederken oyuncular da tam anlamıyla aksiyona, adrenaline doydular. Her yıl çeşitli oylamalar ile sahiplerini bulan ödüller bu yıl da oldukça kaliteli oyunları ön plana çıkardılar.

Aksiyondan simülasyona pek çok kategoride karşımıza çıkan onlarca farklı oyun teknoloji geliştikçe gerçekçi bir deneyimi karşımıza çıkarıyor. Birbirinden farklı geliştiriciler tarafından hayata geçirilen oyunlar şu sıralar deli gibi satmaya devam ediyorlar.

2021 Steam Ödülleri
Ulaş Utku Bozdoğan: 2021 Steam Ödülleri Sahiplerini Buldu 2

2021 Steam Ödülleri Kazananlar

Öncelikle her kategoride ödüllerin dağıtıldığını belirterek detaylara geçmek istiyoruz. Tıpkı 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da rekabet en üst seviye de karşımıza çıktı. Pandemi nedeniyle evlere kapanan dünyanın dört bir yanındaki insanlar oyunlara ve videolara yönelirken bu durumdan Steam’de nasibini aldı.

Tarihindeki en yüksek oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran Steam yeni bir rekorunda sahibi olurken oyuncularda çeşitli indirimlerden yararlandılar. Yapılan oylamalar neticesinde ödül alan oyunların isimleri şöyle:

  • Yılın oyunu: Resident Evil Village
  • Yılın VR oyunu: Cooking Simulator VR
  • Aşk temalı yılın oyunu: Terraria
  • Arkadaşlarla daha zevkli olan oyun: It Takes Two
  • Üstün görselli oyun: Forza Horizon 5
  • En yenilikçi oynanış: Deathloop
  • Kötü olduğunuz en iyi oyun: NİOH 2
  • En iyi oyun müziği: Marvel’s Guardians of the Galaxy
  • Zengin hikayeye sahip olan oyun: Cyberpunk 2077
  • Yılın simülasyon oyunu: Farming Simulator 22

2021 Steam Ödüllerini Kazanan Oyun Resident Evil Village Oldu!

Korku oyunu Resident Evil serisinin sekizinci oyunu olarak karşımıza çıkan Resident Evil Village Mayıs 2021 yılında piyasaya çıkması ile birlikte deli gibi satmaya başladı. Hayatta kalma ve korku temalı fantastik bir dünyaya sahip olan başarılı yapım, karlarla kaplı bir atmosfer onlarca farklı tehlikeyi karşımıza çıkardı. Gece gündüz temasına sahip olan yapım, detaylı grafikler ve heyecan verici birinci şahıs kamera açıları ile birlikte ustaca bir hikayeye ev sahipliği yapıyor.

Tek oyunculu oynanışı ile kısa sürede oyuncuları sürükleyici bir dünyaya götüren yapım cep yakan fiyat etiketine rağmen deli gibi sattı. Steam üzerinde 13 farklı dil desteği ile görücüye çıkan yapım, bünyesinde Türkçe dil seçeneğine yer vermemesine rağmen ülkemiz oyuncuları tarafından da oldukça beğenildi.

Steam üzerinde oyuncular tarafından ‘son derece olumlu’ olarak oylanan yapım geçtiğimiz aylarda milyonlarca kopya sattığını da duyurmuştu.

2021 Yılının En İyi Simülasyon Oyunu Farming Simulator 22 Oldu!

Her yıl yepyeni içeriklerle karşımıza çıkan Farming Simulator serisi yine yeni sürümü ile satış rakamlarına damgasını vurdu. Günümüzün en gerçekçi çiftçilik deneyimini karşımıza çıkaran yapım, gerçekçi atmosferi ile bilgisayar oyuncularını yine mest etti. Her yıl Kasım ayında yeni sürümünü oyuncular ile buluşturan başarılı seri günümüze kadar milyonlarca adet satmayı başardı.

Tek oyunculu ve çevrimiçi eşli oyunculu gibi farklı oynanış modlarına da ev sahipliği yapan başarılı yapım, Türkçe dahil olmak üzere 23 farklı dil seçeneğine de bünyesinde yer verdi. Case IH, CLAAS, Fendt, John Deere gibi dünyanın önde gelen çiftçilik araçlarını lisanslı olarak oyuncuların beğenisine sunan başarılı yapım aldığı güncellemeler ile de sürekli içeriğini yeni tutmayı başardı.

2021 Steam ödülleri kapsamında yılın en iyi simülasyon oyunu olarak bizleri şaşırtmayan yapım, fiyat etiketi ile de bekleneni verdi. Çiftçilik deneyimi yaşamak isteyen oyuncuların imdadına yetişen yapım zengin içeriği ile eğlenceli dakikalar sunuyor.

2021’in En Zengin Hikaye’ye Sahip Olan Oyunu Cyberpunk 2077 Oldu!

Bir dönem yayınlanıp yayınlanmayacağı muamma konusu olan Cyberpunk 2077 önce erken erişim oyunu olarak daha sonra da tam sürüm olarak piyasadaki yerini aldı. Hakkında epey yazılan epey çizilen oyun, zengin hikayesi ve ultra gelişmiş grafik açıları ile birlikte oyuncuları hem aksiyona hem de adrenaline doyurdu.

Açık dünya da aksiyon yüklü bir deneyimi karşımıza çıkaran yapım, birbirinden farklı karakterler ile de mevcut hikayesini destekledi. Eşsiz dünyası ile alışılmışın dışında bir deneyimi karşımıza çıkaran oyun Türkçe dahil olmak üzere 18 farklı dil seçeneğine sahip.

2021 Steam ödüllerinde aday olan ve yılın en zengin hikayesine sahip olan oyunu olarak seçilen Cyberpunk 2077 aldığı güncellemelerin yanı sıra sonu gelmeyen dünyası ile de beğenileri toplamayı başardı. 3 yıl içerisinde milyonlarca satan yapım başarılı gidişatına devam ediyor.

Avatar Of Ulaş Utku Bozdoğan
Ulaş Utku Bozdoğan
Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri titizlikle takip edip bu konuda derinlemesine analizler sunan bir yazar. bilgi teknolojileri, yapay zeka, mobil teknolojiler ve dijital trendler gibi konularda geniş bir bilgi birikimine sahip. Teknolojinin hızla değişen dünyasındaki yenilikleri sade ve anlaşılır bir dille aktarma çalışır. Teknolojinin getirdiği dönüşümleri yakından izleyen ve bu konudaki görüşlerini etkileyici bir şekilde paylaşan Ulaş Utku Bozdoğan, teknoloji haberleri alanında önemli bir ses haline gelir :)
RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar