Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaOtomobil2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı

2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı

Japonya merkezli otomotiv devi Toyota, düzenlediği bir etkinlikte 2024 model Tacoma‘yı tanıttı. Türkiye’deki Hilux’un ikiz kardeşi olarak da bilinen pick-up, belki de hiç olmadığı kadar yakışıklı ve bu kez terör örgütlerinin eline düşemeyecek kadar teknolojik.

Peki 2024 Toyota Tacoma nasıl oluyor? Bu arazi aracı neler sunuyor? Gelin hep birlikte bakalım.

Karşınızda 2024 Toyota Tacoma

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 1

Oldukça sert bir görünüme sahip olan 2024 model Toyota Tacoma, temelinde iki farklı tasarıma sahip. Bunlardan ilkinde, Toyota yazan bir logonun varlığını görüyoruz. LED farlarla desteklenen tasarımda sahte havalandırma delikleri gözden kaçmıyor. Ayrıca yukarıda gördüğünüz tasarımda 18 inç jantlara eşlik eden 33 inç lastikler bulunuyor. 

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 3

Sınırlı sayıda üretilecek Toyota Tacoma modellerinde ise markanın tüm modellerinde kullandığı logoyu görüyoruz. Krom ızgara ve tampon, bu tasarımı daha gösterişli bir hale getirmiş durumda. Yan aynalar da krom tercih edilmiş ve bu sayede tasarımdaki bütünlük sağlanmış durumda.

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 5

2024 Tacoma’nın arka tasarımı ise hem normal hem de sınırlı sayıda üretilecek versiyonda aynı. Dikey olarak yerleştirilmiş aydınlatmanın yanında, arka kapağın açılmasını sağlayan bir buton bulunuyor. Bu arada; arka kısımdaki alan tahmin edilebileceği üzere ihtiyaca göre özelleştirilebiliyor. Tamamen kapatmak, krom ya da plastik ile desteklemek veya aracın tavanına çadır yerleştirmek için iskelet kullanmak, tamamen tüketicinin tercihine kalmış.

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 7

Toyota’nın 2024 model pick-up aracı, iç kısımda da iki farklı seçenek sunuyor. Bunlardan ilki, 7 inç gösterge ekranı ile 8 inç dokunmatik ekrana sahip olan standart versiyon. İkinci seçenek ise 14 inç büyüklüğündeki multimedya ekranına eşlik eden 12,3 inç boyutlu dijital gösterge ekranı. Gösterge ekranı her iki versiyonda da tam dijital olarak karşımıza çıkarken, aracın içindeki diğer parçalar, her iki versiyonda da sabit. 

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 9

Kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay, kablosuz şarj, 10 hoparlörlü JBL marka hoparlör kurulumu ve Toyota Safety Sense 3.0 gibi teknolojiler bu pick-up’ta mevcut. Ayrıca; şerit takip sistemi, levha tanıma, uzun far sensörü ve yeni nesil uyarlanabilir hız sabitleyici de Toyota Tacoma’nın özellikleri arasında yer alıyor. Şunu da belirtelim, yeni nesil uyarlanabilir hız sabitleyicinin ilk kez kullanıldığı araç Tacoma. Bu özellik, aracın kamera ve sensörlerini kullanarak, en hafif virajda bile aracın en uygun durumda olmasını sağlıyor.

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 11

Araçta arazi koşullarına bağlı olarak özel sürüş modları bulunduğunu belirtelim. Bu bağlamda; kumlu, çamurlu ve balçıklı ortamlar için oluşturulan modlar ile sürücünün en iyi deneyimi yaşaması sağlanacak.

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 13

Biraz da kaput altına bakalım. Toyota, baz model olan SR’de 228 beygir gücü ve 330 Nm tork değerine sahip olan turboşarjlı 2.4 litrelik dört silindirli motor sunuyor. SR5 olarak isimlendirilen versiyonda ise yine aynı motoru görüyoruz. Ancak bu kez biraz daha güçlendirilmiş olarak. 270 beygir gücü ve 420 Nm tork değeri sunan bu versiyon, otomatik şanzıman ile eşleştirildiğinde 278 beygir gücü ve 430 Nm tork değerine ulaşabiliyor.

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 15

Toyota, tarihte ilk kez Tacoma ile hibrit motor seçeneği de sunacak. Turboşarjlı 2,4 litrelik entegre edilen 48 beygirlik küçük elektrik motoru, aracın nihai gücünü 326 beygire, torkunu ise 630 Nm’ye kadar çıkarıyor. 

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 17

Toyota, 2024 model Tacoma ile ilgili fiyat açıklaması yapmadı.

Bu arada; “terör örgütlerinin eline düşmeyecek” derken dalga geçmiyoruz. Toyota ve hatta ABD de pick-up’ın bu  şanını biliyor

İnanç Can Çekmez: 2024 Toyota Tacoma Tanıtıldı 19

Haberimizin başında Toyota Tacoma’nın terör örgütleri tarafından kullanılamayacak bir araç olmasıyla ile ilgili esprili bir yaklaşımda bulunduk. Ancak bunu yanlış anlamanızı istemeyiz. Toyota’nın piyasaya sürdüğü Hilux, Tacoma ya da Land Cruiser gibi pick-up’lar, bugün gerçekten de pek çok terör örgütü tarafından kullanılıyor ve Toyota da bunun farkında. Hatta araçların terör örgütleri ile ilgili kişilere satılmaması için bir politika dahi uyguluyor.

Ancak Toyota, ne yaparsa yapsın terör ile pick-up arasındaki bağı kopartamadı. ABD tarafından açılan bir soruşturmada açıklama yapan Toyota yetkilileri, “Toyota’nın araçlarımızın kötüye kullanılabileceği dolaylı veya yasa dışı kanalları tamamen kontrol etmesi imkansız.” şeklinde bir ifadeyle kendilerini savundular. Ayrıca Toyota, araçların normal bireyler tarafından satın alındığını, ikinci elde satışa çıkarıldıkları zaman terör örgütlerinin eline geçtiğini düşünüyor.

Kaynak:  Webtekno

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar