Açık standart olduğundan açık kaynaklı çip tasarımlarına yol açabilir ve kendi çiplerini oluşturmak isteyen şirketlerin maliyetlerini düşürebilir. Bu, daha fazla şirketin dala girmesi ve piyasaya daha fazla aygıtın girmesi manasına gelir; bu da inovasyonu teşvik edebilir ve daha uygun fiyatlı seçeneklerin ortaya çıkmasına neden olabilir.
Google, bir gün Arm ile eşit kaidelerde rekabet edebilme umuduyla bu yılın başlarında RISC-V’yi desteklemek için ortaya çıktı. Fakat teknolojinin bu düzeye ulaşması için hala kat etmesi gereken uzun bir yol var. Ars Technica’ya nazaran, her şey planlandığı üzere giderse Qualcomm’un birinci kitlesel pazara sunulan RISC-V Android çipi olabilir.
Qualcomm, Android giyilebilir aygıtlar için RISC-V çipi ürettiğini açıkladı
RISC-V platformu, CPU mimarisi akıllı telefon sanayisine hakim olan Arm için büyük bir tehdit oluşturuyor. Son birkaç yıldır Arm için işler epeyce istikrarsızdı; ana şirketi Softbank, düzenleyiciler devreye girip satın almanın gerçekleşmesini engelleyene kadar onu NVIDIA’ya satmaya çalışıyordu. Şirket bunun yerine ABD’de halka arz için kaydoldu ve eylül ayında 4,87 milyar dolar topladı.
Çip üreticisi, duyurusunda RISC-V Snapdragon Wear platformunun yeni kuşak Wear OS aygıtlarına güç vereceğini söyledi. Global piyasaya sürülecek giyilebilir eserler için teknolojiyi ticarileştirmeyi planlıyor fakat şimdi bir lansman tarihi yok. Qualcomm, yeni çipin geliştirilmesine halihazırda başladığını ve daha sonraki bir tarihte vakit çizelgesi hakkında daha fazla bilgi paylaşacağını söyledi.