Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaMobil2021 Yılında Akıllı Telefon Piyasası Büyüme Kaydetti

2021 Yılında Akıllı Telefon Piyasası Büyüme Kaydetti

IDC tarafından 2021 yılında küresel akıllı telefon piyasasının büyüme elde ettiği paylaşıldı. Hem dördüncü çeyreğe hem de 2021 sonuna dair detayların yer aldığı raporda, genel akıllı telefon pazarının yüzde 3,2 düşüş kaydeden yılın durgun son çeyreğine rağmen sevkiyatlarda yüzde 5,7 artış kaydetmesi dikkat çekiyor. İlk 5 şirket ise sırasıyla Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo ve Vivo olarak karşımıza çıkarken diğer şirketler ise yüzde 12,5 gerileme kaydetmiş durumda.

IDC Grup Başkan Yardımcısı Ryan Reith, 2021 yılının ikinci yarısının beklentileri karşılamadığını söylüyor. Şirketlerin önündeki en büyük sorunun ise parça sıkıntısı olduğu ve 2022’nin ilk yarısında da bunun devam edeceğine dikkat çekiliyor. Beklentiler, büyümenin bu yılın ikinci çeyreğinde geri döneceği yönünde ve tüketiciler 5G ürünleri ve katlanabilir ürünlerle ilgilendikleri için birçok pazarda talep güçlü kalmaya devam ediyor.

Şinasi Kaya: 2021 Yılında Akıllı Telefon Piyasası Büyüme Kaydetti 1

Apple, özellikle 4. çeyrekte 85 milyonluk satışının büyük bir bölümünü oluşturan iPhone 13 serisi sayesinde diğer tüm şirketlerden daha fazla telefon satmayı başardı. Samsung ve Xiaomi ise onu takip ederken ilk 5’in dışında, yıllık bazda olumlu bir değişiklik kaydeden iki şirket oldular.

IDC Araştırma Direktörü Nabila Popal, sektördeki sorunlara rağmen %5,7’lik büyümenin olumlu olduğunu ve neredeyse tüm bölgelerde önemli ölçüde bastırılmış bir talep olduğunu söylüyor. Popal ayrıca, arz kısıtlamalarının yılın ortasına doğru hafiflediğinde piyasaya yardımcı olacağını tahmin ediyor.

Kaynak:  Technopat

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar