Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ana SayfaMobilGoogle Pixel 8’in GeekBench sonuçları bu aygıtı bekleyenleri ziyadesiyle üzecek

Google Pixel 8’in GeekBench sonuçları bu aygıtı bekleyenleri ziyadesiyle üzecek

Google’ın Pixel 8 serisi şimdi piyasaya sürülmemişken, yeni akıllı telefonlar hakkında birçok duyum ve rapor süratle yayılmaya başladı. En yeni bilgiler, yeni jenerasyon Tensor G3 yonga setinin performansını ortaya koyuyor; lakin, daha evvelki duyumlarda olduğu üzere performans pek tatmin edici görünmüyor.

Bir müddet evvel, Arama Motoru devi Google’ın yeni Tensor G3‘ünün Pixel 8 serisinde kıymetli performans iyileştirmeleri sağlayacağına dair bir raporu ele almıştık. Bu iyileştirmeler, tekrar tasarlanan bir mimariye ve yapay zeka ve makine öğrenme yeteneklerine yapılan güncellemeler formunda gelmişti. Lakin, tanınan GeekBench platformunda görülen sonuçlar, genel performansının hala etkileyici olmadığını gösteriyor. Benchmark listesini incelediğimizde, Tensor G3’ün tek çekirdekli testte 1.186 puan, çoklu çekirdekli testlerde ise 3.809 puan aldığını görüyoruz.

Google Pixel 8’in GeekBench sonuçları bu aygıtı bekleyenleri ziyadesiyle üzecek

GeekBench listesi, yakın gelecekte piyasaya sürülecek olan MediaTek Dimensity 8300 yonga setinin özelliklerini paylaşan duyumcu Revegnus tarafından yayınlandı. Ayrıyeten, Tensor G3’ün 9 çekirdekli bir yapıya sahip olduğu ve 2.15GHz taban frekansı sunduğu belirtiliyor. Bu 9 çekirdek; 2.15GHz suratında çalışan 4 çekirdek, 3.45GHz suratında çalışan 4 çekirdek ve 3.02GHz suratında çalışan 1 çekirdekten oluşuyor. Tensor G3‘ün, Samsung’un Exynos 2200 yonga setinden türetilmiş olabileceği söylentileri bulunuyor.

Eğer bu duyumlar doğruysa, Google’ın yeni jenerasyon yonga seti Apple, MediaTek ve Qualcomm üzere teknoloji devlerinin yonga setlerine nazaran hala 2 ila 3 jenerasyon geride kalmış görünüyor. Duyum kaynağı kendisi, bu durumun Samsung Foundry‘nin hala beklenen düzeyde olmadığını kanıtladığını öne sürdü. Bu, dünyanın en büyük kontratlı yonga üreticisi TSMC ile karşılaştırıldığında muhtemelen geçerli bir yorum olabilir. Fakat, sentetik benchmarkların gerçek ömür performansı ve kullanıcı tecrübesi için kesin bir gösterge olmadığını ve bize yonga setinin gerçek yeteneklerine sırf bir bakış sunabildiğini unutmamak gerekiyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar