Salı, Ekim 15, 2024
Ana SayfaMobilHuawei, sonunda 5G takviyeli akıllı telefonlarına kavuşuyor

Huawei, sonunda 5G takviyeli akıllı telefonlarına kavuşuyor

Huawei, ABD’nin koyduğu ekipman satışı yasağına karşın bu yılın sonlarına hakikat 5G akıllı telefon kesiminde etkileyici bir geri dönüş yapmayı planlıyor. Birkaç araştırma firmasının raporları, Huawei’nin dönüşünün yakın olduğunu gösteriyor. Bu, yasağın şirketin tüketici elektroniği işini büyük ölçüde olumsuz etkilediği bir periyotta olumlu bir işaret olarak kabul ediliyor.

Huawei, ABD’nin ileri teknoloji yonga setlerinin satışını engellemeye yönelik ihracat kurallarını aşmak için stratejik bir plan hazırladı. Şirket, kendi yarı iletken tasarım araçlarında yaptığı geliştirmelerden yararlanmayı ve büyük bir Çinli yonga üreticisi olan Semiconductor Manufacturing International Co (SMIC) ile iş birliği yapmayı planlıyor. Bu iş birliği, Huawei’nin gelecek amiral gemisi aygıtları için yerli kaynaklardan 5G yonga setleri temin etmesini mümkün kılacak.

ABD’nin Huawei’yi Varlık Listesi’ne eklemesi ve başka yasaklar, şirketin gerçek 5G kontağından fazla, 4G ağları için modifiye edilmiş Snapdragon yonga setlerine bağımlı hale gelmesine neden olmuştu. Fakat Huawei’nin son hareketleri, şirketin tekrar tüketicilere yüksek kaliteli 5G teknolojisi sunmayı hedeflediğini gösteriyor.

Huawei, sonunda 5G dayanaklı akıllı telefonlarına kavuşuyor

Huawei’nin 5G telefon pazarına potansiyel dönüşü, şirket için değerli bir başarıyı temsil ediyor. Şirket, yaklaşık üç yıldır büyük zorluklarla karşı karşıya. 2020 yılında 67 milyar dolarlık geliriyle tepeye ulaşan Huawei’nin tüketici işleri, sonraki yıl neredeyse %50 düştü.

Buna karşın, kesim uzmanları, yerli olarak üretilen 5G yonga setlerinin üretiminde karşılaşılabilecek zorluklar konusunda uyarıyor. Huawei’nin EDA araçlarını ve SMIC’in üretimini kullanarak üretilen yarı iletkenlerin verimlilik oranı düşük olabilir. Lakin Huawei, bu zorlukların üstesinden gelmeye ve rekabetçi 5G akıllı telefon pazarında değerli bir oyuncu olarak pozisyonunu yine kazanmaya kararlı görünüyor.

ABD, Huawei’yi Çin Komünist Partisi ile olan irtibatları nedeniyle bir ulusal güvenlik tehdidi olarak kıymetlendirdi ve kısıtlamalar getirdi. Huawei’nin gerektiğinde Çin hükümetine casusluk yapma muhtemelliğine dair telaşlar dikkate alındı. Huawei’nin Varlık Listesi’ne eklenme kararı, şirketin dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olma kademesinde geldi. Lakin, tüketici geliri 2020 yılında 67 milyar dolardan 2021 yılında yarıya düştü. Huawei’nin 5G pazarındaki potansiyel canlanması, şirketin devam eden hayatta kalma gayretlerinde kıymetli bir tesire sahip olacak.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Trend Yazılar

Son Yorumlar